Κόσμος

Η ηφαιστειακή τέφρα ξανακλείνει αεροδρόμια

Δεκαεννέα αεροδρόμια έκλεισαν σήμερα στη βόρεια Ισπανία εξαιτίας του νέφους από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Προς τη Μεσόγειο κατεβαίνει το νέφος απο Δευτέρα.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί απο την Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας ότι θα κλείσουν εννέα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων της Λα Κορούνια, Σαντατέρ, Βαγιαδολίδ, Σαλαμάγκα και Λεόν, αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα δέκα μεταξύ των οποίων της Βαρκελώνης, του Μπιλμπάο και του Σαν Σεμπαστιάν. Το κλείσιμο αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα.

Εξακόσιες εβδομήντα τρεις πτήσεις ματαιώθηκαν στην Ισπανία σήμερα το πρωί.

Απο το βράδυ της Παρασκευής το σύννεφο επηρεάζει  και τμήμα της Πορτογαλίας και ορισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα Σάββατο από και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Λονδίνου, το νέφος αναμένεται να κατευθυνθεί μετά την Κυριακή προς την περιοχή της Μεσογείου και την Ιταλία.

   

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στάρμερ: Ο Πούτιν θα πρέπει «αργά ή γρήγορα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Ο Keir Starmer φιλοξένησε μια κλήση με περίπου 25 ηγέτες συμμαχικών εθνών στον «συνασπισμό των πρόθυμων» που επιδιώκει να βοηθήσει στην επιβολή μιας πιθανής εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο Κιρ Στάρμερ
Έλον Μασκ: Μέχρι το 2031 ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη – Στα τέλη του 2026 η εκτόξευση του Starship με προορισμό τον κόκκινο πλανήτη
Μασκ και Τραμπ ονειρεύονται τον Άρη με τον κροίσο να ευελπιστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια Αμερικανοί θα έχουν καταφέρει να προσεδαφιστούν στον πλανήτη
Ο Έλον Μασκ
Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα
«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς δέχτηκε αποδοκιμασίες στο Kennedy Center