Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η σερβική κυβέρνηση επενδύει στο μέλλον του μεγαλύτερου ορυχείου χαλκού της χώρας

Η σερβική κυβέρνηση επενδύει στο μέλλον του μεγαλύτερου ορυχείου χαλκού της χώρας

Κονδύλια ύψους 30-40 εκατ. ευρώ προτίθεται να διαθέσει μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση της Σερβίας στο συγκρότημα εξόρυξης και χύτευσης χαλκού “RTB Bor”, για την αναδιάταξη του χρέους της και την ολοκλήρωση των έργων στο χυτήριο.

Τη διαβεβαίωση έδωσε ο ίδιος ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στους εργαζόμενους της υπό αναδιάρθρωση επιχείρησης.

Έπειτα από συνομιλίες που είχε χθες με τη διοίκηση της “RTB Bor”, στην πόλη Μπορ (ανατολική Σερβία), ο κ.Βούτσιτς γνωστοποίησε στους εργαζομένους του συγκροτήματος ότι η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επιλογές, είτε να πωλήσει την RTB, είτε να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες, ώστε να ολοκληρωθεί το νέο χυτήριο και με τον τρόπο αυτό να εξασφαλιστεί το μέλλον της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χαλκού στη χώρα, αναζητώντας στη συνέχεια εταίρους, με το κράτος να διατηρεί το πλειοψηφικό ιδιοκτησιακό πακέτο.

“Όμως, μετά από την πρόσθετη αυτή επένδυση, απαιτούνται σοβαροί έλεγχοι στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η επιχείρηση, ενώ είναι ανάγκη να επιβληθεί μεγάλη εξοικονόμηση, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να πετάει χρήματα”, είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε δε ότι η χώρα είχε 15 δισ. δηνάρια ή 130 εκατ. ευρώ διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις σε αναδιάρθρωση και μέσα από αυτά έπρεπε να φροντίσει και για τους εργαζόμενους στις εταιρείες, στις οποίες δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μία λύση παρόμοια με αυτήν στην “RTB Bor”.

“Είναι χρήματα των φορολογουμένων Σέρβων πολιτών και κάθε σεντ θα πρέπει να δαπανάται υπεύθυνα”, είπε ο κ.Βούτσιτς, ενώ εξήγησε στους εργαζόμενους της “RTB Bor” την υποχρέωση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία πιο ευέλικτη αγορά εργασίας.

“Η κυβέρνηση δε θα σας εγκαταλείψει”, διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ότι η οικονομική υποστήριξη στην RTB θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να μπορέσουν να φανούν καλύτερα αποτελέσματα από τους έξι πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

“Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμιά απόφαση για έναν στρατηγικό επενδυτή, όμως η RTB Bor θα έχει μετά βεβαιότητος κρατική πλειοψηφία”, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβεβαιώσεις της Ρουμανίας προς τη Σερβία

19 χρόνια από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για τις πληγείσες από τις πλημμύρες χώρες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε