Κόσμος

“Η στρατιωτική δράση στη Συρία, πρέπει να περιλαμβάνει τους συμμάχους μας”, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας μονομερούς στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας και συζήτησαν με τους συμμάχους τους ενδεχόμενα πλήγματα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο από μια ημέρα, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

“Καμιά στρατιωτική δράση δεν θα είναι μονομερής. Πρέπει να περιλαμβάνει τους διεθνείς συμμάχους μας”, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός προς δημοσιογράφους αφού ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα συνομίλησαν επίσης με την Τουρκία, την Ιορδανία και άλλους εταίρους για ενδεχόμενα αντίποινα του καθεστώτος του Άσαντ σε περίπτωση επιθέσεων, δήλωσε η πηγή αυτή.
“Είναι δυνατόν η συριακή κυβέρνηση να κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή την υπόθεση”, πρόσθεσε.

Αν οι ΗΠΑ δεν επέμβουν στρατιωτικά, αυτό θα στείλει ένα επικίνδυνο σήμα στα άλλα καθεστώτα που διαθέτουν αποθέματα χημικών όπλων, κυρίως στη Νότια Κορέα, δήλωσε ακόμη.

“Υπάρχει σ’ αυτό μια ανθρωπιστική διάσταση”, δήλωσε ο αξιωματούχος. “Ποιο μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο, όταν μια κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί ατιμωρητί τα πιο αποτρόπαια όπλα, τα χημικά όπλα, εναντίον του ίδιου του λαού της;”

Αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος δεν θέλησε να διευκρινίσει αν το σχέδιο επίθεσης προβλέπει δράση πέραν της χρήσης πυραύλων κρουζ και αν θα είναι απαραίτητο να σταλούν μαχητικά αεροπλάνα μέσα στο συριακό εναέριο χώρο.
“Μελετάμε όλες τις επιλογές”, δήλωσε.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος διευκρίνισε πως η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει να εργάζεται για να προσδιορίσει τους ακριβείς στόχους μιας ενδεχόμενης επέμβασης, ο στόχος της οποίας θα είναι να αποτραπεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ να χρησιμοποιήσει και πάλι χημικά όπλα και να εξουδετερωθούν τα μέσα του για να το κάνει.

Η πηγή αυτή επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν συριακά αντίποινα. “Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε συριακή απάντηση” ή οποιαδήποτε αντίδραση “από εξωτερικά μέρη, όπως το Ιράν ή η Χεζμπολάχ στο Λίβανο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΗΕ: Δεδομένο πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά στη Συρία – Επέμβαση μόνο με απόφαση του Σ.Α. – Παπούλιας: Να είμαστε προσεκτικοί

Προειδοποίηση Ιράν προς ΗΠΑ για Συρία: “Θα χτυπήσετε μια πυριτιδαποθήκη”

Μαρσάρει η πολεμική μηχανή για επέμβαση στην Συρία – Επιθεωρητές του ΟΗΕ για μια τελευταία “ματιά” πριν το χτύπημα!

Οι στόχοι των ΗΠΑ στη Συρία

Συρία: Συγκλονιστικό βίντεο με την επανένωση πατέρα και γιού – Νόμιζε ότι το παιδί του ήταν νεκρό από τα χημικά!

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο
«Έχει ξεκινήσει γενικευμένη ρωσική επίθεση στα βορειοανατολικά» λέει ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας
«Παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις στη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι
Μονάδα πυροβολικού μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους (MLRS) προς τα ρωσικά στρατεύματα