Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η βρετανική αλληλεγγύη απέχει από τη Βουλγαρία 2.736 χλμ

1700 μίλια θα διανύσουν οι δύο ποδηλάτες σε 24 μέρες. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
1700 μίλια θα διανύσουν οι δύο ποδηλάτες σε 24 μέρες. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Βρετανοί ποδηλάτες θα διανύσουν πάνω από 2.700 χλμ με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά εξοπλισμού για ιατρικό κέντρο στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια.

Οι δύο ποδηλάτες, Μαρκ Κόρκοραν και Ρίτσαρντ Τέιλορ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων “Novinite”, θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου το μακρύ ταξίδι τους, που αναμένεται να διαρκέσει 24 ημέρες.

Πέντε χώρες, 1700 μίλια, 24 μέρες, ένας σκοπός

Το σημείο εκκίνησης θα είναι το Μπρίστολ. Στη συνέχεια οι δύο ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς το Λονδίνο κι από εκεί, μέσω Γαλλίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας και Σερβίας, θα φτάσουν στη Σόφια, που είναι και ο τελικός τους προορισμός.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν θα προστεθούν στα περίπου 2,5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, που έχουν συγκεντρωθεί – μέχρι στιγμής – από μία εκκλησιαστική οργάνωση αλληλεγγύης, με στόχο να δοθούν για τον εξοπλισμό ενός κτιρίου στη βουλγαρική πρωτεύουσα, που θα στεγάσει εκκλησία, ιατρικό κέντρο και υπηρεσίες συμβουλευτικής κι εκπαίδευσης.

“Η Βουλγαρία είναι μία από τις πλέον φτωχές χώρες της Ευρώπης. Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στη χώρα αυτή ζει κάτω από το όριο της φτώχειας κι ένας στους έξι ανθρώπους δεν έχει καμία πρόσβαση σε βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – κάτι που, για εμάς στη Βρετανία, θεωρείται δεδομένο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Τέιλορ.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Κόρκοραν σημείωσε – μεταξύ άλλων – πως “το βουλγαρικό σύστημα υγείας καλύπτει μόλις το ήμισυ του κόστους των ιατρικών υπηρεσιών, γεγονός που αφήνει εκτός ιατρικής φροντίδας πολλούς ανθρώπους που ζουν σε καθεστώς φτώχειας”.

Διαβάστε

Μεγάλη ανησυχία στη Βουλγαρία για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στην πρώτη πεντάδα των βασικών εμπορικών εταίρων της Βουλγαρίας, η Ελλάδα

Βουλγαρία: Αντιδρούν οι πολιτικοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στο προεδρικό βέτο στο νόμο περί αναθεώρησης του προϋπολογισμού

Βουλγαρία: Αύξηση 0,8% του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε