Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η Ρωσία χτύπησε με ρουκέτες την Ουκρανία – Δορυφορικές ΦΩΤΟ

ΗΠΑ: Η Ρωσία χτύπησε με ρουκέτες την Ουκρανία – Δορυφορικές ΦΩΤΟ

Με φωτογραφίες από δορυφόρο επιχειρεί η Ουάσινγκτον να αποδείξει ότι η Ρωσία έχει επιτεθεί στην Ουκρανία με ρουκέτες, στο νέο επεισόδιο του Ψυχρού Πολέμου που έχει… αναθερμανθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Τις δορυφορικές φωτογραφίες όπου, σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, φαίνεται πως η Ρωσία έχει εκτοξεύσει ρουκέτες στην ανατολική Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία έφτασαν 11 χιλιόμετρα μέσα από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα. Οι φωτογραφίες δείχνουν σημάδια που άφησαν οι ρουκέτες αλλά και τους κρατήρες που δημιούργησαν. Στο τετρασέλιδο υπόμνημα που τις συνοδεύει αναφέρεται πως η εκτόξευση έγινε μεταξύ 21 και 26 Ιουλίου.




Η Μόσχα, φυσικά, αρνείται τα πάντα, αλλά ο Τζον Κέρι που μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ δεν πείστηκε πως η Μόσχα δεν έχε εμπλακεί στην ουκρανική κρίση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, ζήτησε να σταματήσει την αποστολή βαρέων όπλων, τις ρίψεις ρουκετών και τα πυρά πυροβολικού από τη Ρωσία στην Ουκρανία και να αρχίσει να συμβάλει σε μια αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας από την πλευρά του «απαίτησε από τον Κέρι να διατάξει τους υποτελείς του να σταματήσουν να εμποδίζουν πλέον τον ΟΑΣΕ να επιτελεί το έργο του» μέσω των παρατηρητών του, ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «δεν αποδέχθηκε τις διαψεύσεις του υπουργού Λαβρόφ για το γεγονός ότι τα βαρέα όπλα της Ρωσίας συμβάλλουν στη σύγκρουση», επισήμανε Αμερικανός διπλωμάτης.

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν το Κίεβο και «έχουν επίσης ευθύνη για τη σφοδρή αιματοχυσία» στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αυτονομιστές και κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι μάχες – που γίνονται και σε τοποθεσίες όπου βρίσκονται τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου – περιπλέκουν τις προσπάθειες των ειδικών του ΟΑΣΕ, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί για να περισυλλεχθούν τα συντρίμμια αυτά και οι σοροί των θυμάτων.

«Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί μια εκεχειρία στην περιοχή των συγκρούσεων στην Ουκρανία και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους αντιμαχόμενους, με βάσει τους μηχανισμούς της συμφωνίας της Γενεύης» τον Απρίλιο, συμφώνησαν οι Λαβρόφ και Κέρι, σύμφωνα με την… ρωσική εκδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Malaysia Airlines: Σκέφτεται να αλλάξει όνομα! 93χρονος έχασε κόρη κι εγγόνια και πέθανε από τη θλίψη του!

Ουκρανία: Αλλαγή σχεδίων για τους ερευνητές – Δεν θα επισκεφθούν τον τόπο της τραγωδίας του Boeing της Malaysia Airlines

Boeing Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι γονείς που ψάχνουν την κόρη τους στα συντρίμμια (PHOTOS+VIDEO)

Ξεδιαντροπιά! Βάφτηκε και πόζαρε με make up που έκλεψε από θύματα του Boeing της Malaysia Airlines

Ουκρανία: Σκότωσαν το δήμαρχο του Κρεμεντσούκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε