Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών Σάιντ Ακμπαρουντίν, οι νοσοκόμες ουσιαστικά αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, αλλά αρνήθηκε να πει ποιος τις διέταξε ή ποιος ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.
Όταν ερωτήθηκε εάν οι νοσοκόμες έπεσαν θύματα απαγωγής ο Ακμπαρουντίν ανέφερε ότι «στις εμπόλεμες ζώνες δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο». Ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Κεράλα Ομέν Τσαντί, ο οποίος συνομίλησε με τις νοσηλεύτριες σήμερα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «μαχητές» ανάγκασαν τις νοσοκόμες να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο και να επιβιβαστούν σε δύο λεωφορεία.
Η πόλη Τικρίτ, η γενέτειρα του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, υπήρξε πεδίο σφοδρών μαχών αυτήν την εβδομάδα καθώς τα ιρακινά στρατεύματα επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως ονομάζεται πλέον η οργάνωση που αρχικά έγινε γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Οι ισλαμιστές αντάρτες και άλλοι σουνίτες μαχητές ένοπλων ομάδων έχουν καταλάβει πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Συρία και το Ιράκ από τον περασμένο μήνα.
Περίπου 10.000 Ινδοί εργάζονται στο Ιράκ, κυρίως σε περιοχές που δεν είναι κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, πάντως δεκάδες έχουν επιστρέψει στην Ινδία αφότου το ΙΚΙΛ εξαπέλυσε τη μαζική του επίθεση.
Διαβάστε
Απελευθερώθηκαν οι Τούρκοι οδηγοί που κρατούνταν όμηροι στο Ιράκ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ιράκ: η ιστορία της μυστικής συμφωνίας Σάικς-Πικό
Έξι νεκροί πολίτες από εναέρια επιδρομή στην πόλη Μπάιτζι του Ιράκ
ISIS: Εγκαθίδρυση Ισλαμικού χαλιφάτου στο Ιράκ