Τρίτη, 27 Αυγ.
26oC Αθήνα

Ισραήλ: “Χαριστική βολή στην ειρηνευτική διαδικασία έδωσε ο Αμπάς”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε “τη χαριστική βολή” στην ειρηνευτική διαδικασία, αναφέρει σημερινή, επίσημη ισραηλινή ανακοίνωση που εκδόθηκε σε αντίδραση στην ομιλία του παλαιστίνιου προέδρου, ενώπιον της ηγεσίας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Στην ομιλία του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ο Αμπάς επανέλαβε πως είναι έτοιμος να παρατείνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως ζητεί το Ισραήλ, αλλά με την προϋπόθεση ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα απελευθερώσει τους κρατουμένους, θα παγώσει τον εποικισμό και θα αποδεχθεί να συζητήσει για τη χάραξη των συνόρων του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

“Ο Αμπού Μάζεν (το παρωνύμιο του Μαχμούντ Αμπάς) ανακύκλωσε τους ίδιους όρους γνωρίζοντας ήδη πως το Ισραήλ δεν θα τους δεχθεί”, αναφέρεται στη σύντομη ισραηλινή ανακοίνωση. “Σήμερα κατέφερε τη χαριστική βολή στην ειρηνευτική διαδικασία”, συμπληρώνουν.

Στην ανακοίνωση αυτή, το εβραϊκό κράτος κατηγορεί και πάλι τον Αμπάς, αρχηγό της ΟΑΠ, ότι κατάφερε μια συμμαχία με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, “μια φονική τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ”.

Βάσει μιας συμφωνίας συμφιλίωσης η οποία συνήφθη την Τετάρτη, η ΟΑΠ και το ισλαμιστικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα από το 2007, συμφώνησαν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση “εθνικής συναίνεσης” της οποίας θα ηγηθεί ο Αμπάς και η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Αυτή η νέα παλαιστινιακή απόπειρα εθνικής συμφιλίωσης προκάλεσε την οργή του Ισραήλ, το οποίο θεωρεί τη Χαμάς “τρομοκρατική οργάνωση”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παλαιστίνη: Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα

Ισραήλ: Δεκάδες τραυματίες στην πλατεία Τζαμιών

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε τον θάνατο του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Πράγα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε