Κόσμος

Ιστορική ημέρα! Σήμερα η Αργεντινή ξεχρέωσε τους πολίτες της!

Η κυβέρνηση κατέβαλε και την τελευταία δόση του δεκαετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2002, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες που έχασαν περίπου 66 δισ. δολάρια σε καταθέσεις, στην οικονομική κρίση του 2001.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Αρκετοί άλλοι προτίμησαν να δεχθούν το 10ετές ομόλογο που εξέδωσε η κυβέρνηση, ώστε να εισπράξουν ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που έχασαν.

Η τελευταία δόση του ομολόγου, ύψους σχεδόν 2,5 δισ. δολαρίων καταβλήθηκε στους δικαιούχους την Παρασκευή.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες είπε ότι η κρίση στην ευρωζώνη θυμίζει την Αργεντινή εκείνης της περιόδου, γνωστή ως «corralito».

«Τι θυμίζει η κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή; Μήπως τη Γαλλική Επανάσταση; Μήπως τη δική μας Μάχη για την Ανεξαρτησία; Θυμίζει την Αργεντινή του 2001, όταν η «σωτηρία» του 2000, το μεγάλο κούρεμα του 2001 έκαναν τους πολίτες να πιστέψουν ότι οι καταθέσεις τους ήταν διασφαλισμένες.
 Έχω την εντύπωση ότι στην Ευρώπη δεν καταλαβαίνουν. Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη αν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, χάνει το σπίτι του και τις οικονομίες του;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κριστίνα κόβει επιταγή και βγαίνει η χώρα από το χρέος!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ