Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ξεκίνησαν οι αγωγές κατά της Malaysia Airlines

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Ο πατέρας ενός επιβάτη της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό άνοιξε το χορό των αγωγών κατά της αεροπορικής εταιρίας και της Boeing.

Η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law ανακοίνωσε ότι κατέθεσε χθες αγωγή κατά της Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing εκπροσωπώντας τον πατέρα ενός από τους επιβάτες της πτήσης MH370, με το επιχείρημα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Η εταιρεία αναμένει ότι στην αγωγή θα ενταχθούν οι οικογένειες μεγάλου μέρους των επιβατών του αεροπλάνου, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και κατευθυνόταν στο Πεκίνο.
Click4more: Είναι αυτά τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing; 122 αντικείμενα στο επίκεντρο της έρευνας στον Ινδικό – Μαλαισία: Με λίγη τύχη, θα βρούμε το μαύρο κουτί
Την πρώτη αγωγή κατέθεσε σε δικαστήριο του Ιλινόι κατέθεσε ο πατέρας του Φίρμαν Σιρεγκάρ, 25 ετών, ινδονησιακής υπηκοότητας. Αντικείμενό της είναι να διαπιστωθεί εάν κατασκευαστικό σφάλμα ή μηχανική βλάβη μπορεί να καταλογισθεί στην εταιρεία Boeing ή εάν σφάλμα μπορεί να καταλογισθεί στην αεροπορική εταιρεία.

Αν και στην αγωγή αναφέρονται τόσο η Boeing, όσο και η Malaysia Airlines, το βάρος πέφτει στην κατασκευάστρια εταιρεία, διότι η εταιτία Ribbeck Law που εκπροσωπεί τον πατέρα του θύματος, θεωρεί ότι το αεροπορικό δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη, δήλωσαν δικηγόροι της εταιρείας του Σικάγο.

“Η δική μας θεωρία για την υπόθεση είναι ότι υπήρξε βλάβη στα συστήματα στο πιλοτήριο, η οποία είναι πιθανόν να προκάλεσε πυρκαγιά που οδήγησε στην απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ή ίσως εξαιτίας ελαττώματος στην άτρακτο προκλήθηκε αποσυμπίεση στην καμπίνα, που επίσης προκάλεσε την απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη”, δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος αεροπορικών περιστατικών της εταιρείας.

“Το αεροπλάνο ήταν αεροπλάνο-φάντασμα για πολλές ώρες πριν εξαντληθούν τα καύσιμα”, είπε.

Η Ribbeck Law δεν αποκάλυψε το ύψος της αποζημίωσης που θα απαιτήσει, αλλά ανέρχεται σε “πολλά εκατομμύρια δολάρια”.

Η εταιρεία εκπροσωπεί δεκάδες συγγενείς και επιβάτες της πτήσης 214 της Asiana Airlines, που συνετρίβει κατά την προσγείωσή της στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, στις 6 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις επιβάτες και να τραυματισθούν 180.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχίζουν ξανά οι έρευνες για τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines

«Δεν γυρνάω σπίτι – Πως να πω στα παιδιά μου ότι ο πατέρας τους είναι νεκρός;»

Κανείς δεν πιστεύει τους Μαλαισιανούς για το Boeing! Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Αμερικάνοι – Αβάσταχτος ο πόνος των συγγενών που ξεσπούν και καταρρέουν

Αποστολή αυτοκτονίας και όχι αεροπειρατεία η συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines!

Με μαύρα πρωτοσέλιδα κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες της Μαλαισίας

Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία της Malaysia Airlines – Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε