Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ξεπέρασαν τους 10 οι νεκροί απο τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

Ξεπέρασαν τους 10 οι νεκροί απο τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

Η σορός ενός αγνοουμένου βρέθηκε στην Τσεχία ενώ στη Γερμανία χιλιάδες κάτοικοι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά την κατάρρευση φράγματος απο τα νερά του Έλβα.

Η σορός ενός Τσέχου, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Κυριακή, εντοπίσθηκε στον ποταμό Οτάβα στη Νότιο Βοημία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 11.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων και την αποστολή του καθαρισμού του πεδίου, ενώ τα πολλά πεσμένα δένδρα προκαλούν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών.

Στη Γερμανία, οι απομακρύνσεις κατοίκων συνεχίζονται στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, καθώς ο ποταμός Έλβας παρέσυρε ένα φράγμα στο Φίσμπεκ, προκαλώντας την απορροή 1.000 τόννων νερού. Περίπου 3.000 άνθρωποι που ζούσαν στην περιφέρεια του Στένταλ χρειάσθηκε να απομακρυνθούν, ενώ σχεδιάζονται και περαιτέρω απομακρύνσεις.

Την Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να εξετάσει με τους συναρμόδιους υπουργούς την χορήγηση βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν, καθώς οι εκτιμήσεις για τις ζημιές έχουν ξεπεράσει το διψήφιο νούμερο σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε

Ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη – Υπερχείλισαν Δούναβης και Έλβας (ΦΩΤΟ)

Στα όριά του ο Δούναβης – 1.000 άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους

“Συναγερμός” σε Ουγγαρία και Γερμανία – Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Δούναβη και του Έλβα

Παρέλυσαν Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία από τις πλημμύρες – Δέσμευση Μέρκελ για βοήθεια 100 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε