Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Και επίσημα κατηγορούμενος για τη δολοφονία Μπούτο ο Μουσάραφ

Ο Περβέζ Μουσάραφ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο Περβέζ Μουσάραφ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Δικαστήριο του Πακιστάν απήγγειλε επισήμως κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007.

“Πρέπει να δικασθεί”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Μοχάμαντ Αζχάρ μετά από σύντομη συνεδρίαση του δικαστηρίου του Ραβαλπίντι κατά την οποία απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες κατά του Περβέζ Μουσάραφ, της δολοφονίας, της συνωμοσίας για δολοφονία και της διευκόλυνσης της δολοφονίας.

Η Μπεναζίρ Μπούτο, είχε διατελέσει δυο φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν. Απόπειρα δολοφονίας της είχε γίνει και στις 18 Οκτωβρίου του 2007 όταν επέστρεψε από την εξορία. Τότε, στο Καράτσι, είχε σωθεί από την επίθεση καμικάζι αλλά είχαν σκοτωθεί 140 άνθρωποι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο Περβέζ Μουσάραφ, παρών στη συνεδρίαση, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Η Μπεναζίρ Μπούτο δολοφονήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 2007. Καμικάζι αυτοκτονίας την πυροβόλησε και μετά πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος

Δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο δικαστήριο και στις στέγες των σπιτιών κατά την άφιξη του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Μουσάραφ.

Μέχρι το 2007 η Μπούτο ζούσ εξόριστη στο Λονδίνο και Ντουμπάι καθώς κατηγορούνται για διαφθορά

Στις 6 Αυγούστου το δικαστήριο ανέβαλε τη συνεδρίαση για την απαγγελία των κατηγοριών κατά του Περβέζ Μουσάραφ επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη η παρουσία του στη συνεδρίαση εξαιτίας απειλών κατά της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν πως σχεδίαζε τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην Πρόεδρος του Πακιστάν Μουσάραφ

«Συλλάβετε τον Μούσαραφ για τη δολοφονία Μπούτο»

Ένταλμα σύλληψης του Μουσάραφ για την δολοφονία Μπούτο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε