Παρασκευή, 30 Αυγ.
27oC Αθήνα

Καμπούλ: Επίθεση καμικάζι με 4 νεκρούς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τουλάχιστον τρεις ξένοι υπήκοοι και ένας Αφγανός σκοτώθηκαν το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών του υπουργείου Εσωτερικών, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

“Οι πρώτες πληροφορίες μας δείχνουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε εντός ξένου στρατοπέδου, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη. Οι ξένοι πραγματοποιούσαν άσκηση εντός του στρατοπέδου και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο ο καμικάζι εισχώρησε σε αυτό”, δήλωσε ο στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ, διοικητής της αστυνομίας της Καμπούλ διευκρινίζοντας ότι κανένας Αφγανός δεν βρισκόταν στο στρατόπεδο.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, τρεις ξένοι σύμβουλοι του υπουργείου, η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε γνωστή και, ένας αφγανός διερμηνέας είναι τα θύματα της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι “το στρατόπεδο όπου σημειώθηκε το περιστατικό ανήκει στην υπηρεσία κατά των ναρκωτικών, η οποία υπάγεται στο υπουργείο αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν σύμβουλοι του υπουργείου”.

Η επίθεση σημειώνεται σε κλίμα αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν, όπου πολλές επιθέσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων μια μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη, με 42 νεκρούς, στην ανατολική επαρχία Πακτίκα.

Διαβάστε

Η σφαγή των αμάχων – Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα σκότωσαν οικογένεια – Ξεπέρασαν τους 580 οι νεκροί

Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα – Σκότωσαν 21χρονο Παλαιστίνιο, δεκάδες οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Γάζα: Ο ανταποκριτής του Aljazeera καταρρέει στον “αέρα”! (video)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε