Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Καταγγέλει παιδόφιλους ιερείς ο πάπας Φραγκίσκος

Καταγγέλει παιδόφιλους ιερείς ο πάπας Φραγκίσκος

Για ανεξήγητη συνενοχή ενός μέρους του κλήρου σε θέματα παιδοφιλίας έκανε λόγο ο πάπας Φραγκίσκος, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα ανεχτεί κάτι τέτοιο.

“Δεν θα ανεχθώ κανένα κακό εναντίον ανηλίκων”, τόνισε για μία ακόμα φορά ο πάπας Φραγκίσκος.
Στη διάρκεια μιας λειτουργίας στην οικία του στην Αγία Μάρθα παρουσία έξι θυμάτων παιδεραστών ιερέων, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες (δύο Γερμανοί, δύο Βρετανοί και δύο Ιρλανδοί) ο πάπας σημείωσε ότι ο πόνος των θυμάτων και οι αυτοκτονίες “βαρύνουν τη συνείδηση της Εκκλησίας”.

Παράλληλα, ζήτησε συγνώμη από τα θύματα: “Ενώπιον του Θεού και του λαού του εκφράζω τη θλίψη μου για τις αμαρτίες και τα σοβαρά εγκλήματα της σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς που διαπράχθηκαν εις βάρος σας και ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

Εκλιπαρώ τη συγχώρεσή σας και για την αμαρτία της παράλειψης από ένα μέρος των επικεφαλής της Εκκλησίας που δεν απάντησαν επαρκώς στις αναφορές κακοποίησης που υπέβαλαν μέλη των οικογενειών καθώς και τα ίδια τα θύματα της κακοποίησης”, πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Εδώ και κάποιο καιρό ένιωθα στην καρδιά μου μια βαθιά θλίψη και πόνο» για τις κακοποιήσεις αυτές “που τόσο καιρό αποκρύπτονταν, συγκαλύπτονταν με μια ανεξήγητη συνενοχή”.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει ανακοινώσει επανειλημμένα την πολιτική της ”μηδενικής ανοχής”, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμεί να επιβάλει “πολύ αυστηρές κυρώσεις” εναντίον όσων ευθύνονται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάπας Φραγκίσκος: “Η εργασία προσφέρει και αξιοπρέπεια”

Ο Πάπας απαγόρευσε την τέλεση λειτουργίας σε κληρικό που παρενοχλούσε παιδιά

Νέο tweet του πάπα Φραγκίσκου: Θα ήθελα να δω όλους με μια αξιοπρεπή δουλειά

Το ανάθεμα του Πάπα στο οργανωμένο έγκλημα – “Λατρεία του κακού” η μαφία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε