Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κατέσχεσαν εταιρίες Σικελού επιχειρηματία, που κατηγορείται για συνεργασία με τη μαφία

Κατέσχεσαν εταιρίες Σικελού επιχειρηματία, που κατηγορείται για συνεργασία με τη μαφία

Περιουσιακά στοιχεία ύψους σαράντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Πάολο Φαρινέλα, κατασχέθηκαν από την Κεντρική Διεύθυνση Ερευνών Κατά της Μαφίας, τη Dia.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας κατηγορείται για συνέργεια με την Κόζα Νόστρα και η κατάσχεση αφορά 10 επιχειρήσεις, 25 ακίνητα, 150 αγροτεμάχια και 7 τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι επιχειρήσεις αυτές εδρεύουν στην Κατάνη και το Παλέρμο της Σικελίας, αλλά και στην ιταλική πρωτεύουσα και στην πόλη Λιβόρνο της κεντρικής περιφέρειας της Τοσκάνης.

Μια από τις εταιρίες του Φαρινέλα είχε πάρει μέρος στον μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή της τρίτης γραμμής του μετρό της Ρώμης, ενώ η εταιρία του Λιβόρνο είχε αναλάβει σημαντικές εργολαβίες για την κατασκευή οδικών αρτηριών. Στην μεγαλύτερη από τις γεωργικές εκτάσεις, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, συνήθιζαν να πηγαίνουν για κυνήγι γνωστοί ανερχόμενοι «νονοί» της σικελικής μαφίας.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, η έρευνα ξεκίνησε μετά από απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ιταλίας, στην οποία φέρεται να υπογραμμίζεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας νομιμοποιούσε έσοδα από εγκληματικής δραστηριότητας. Ο Φαρινέλα «ξέπλενε» κεφάλαια που ανήκαν στο οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο στόχαστρο της μαφίας ο Πάπας – Τι σχεδιάζει;

Ιταλία: Καλούν τον Ναπολιτάνο για μάρτυρα σε υπόθεση της μαφίας

Συνελήφθη στην Ολλανδία ο πλέον καταζητούμενος ιταλός μεγαλομαφιοζός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε