Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κίεβο: Η προσευχή του διαδηλωτή μπροστά στα ΜΑΤ – Άγρια επεισόδια

Κίεβο: Η προσευχή του διαδηλωτή μπροστά στα ΜΑΤ – Άγρια επεισόδια

Ολονύχτιες είναι οι συγκρούσεις μεταξύ των ειδικών δυνάμεων της ουκρανικής αστυνομίας και διαδηλωτών που έχουν καταλάβει από το βράδυ της Κυριακής το δημαρχείο του Κιέβου.

Εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής έχουν αναπτυχθεί μπροστά στο κτίριο και κάνουν χρήση γκλομπς κατά των διαδηλωτών. Οι καταληψίες καταβρέχουν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων με μάνικες από ψηλό όροφο του κτιρίου, όλα αυτά υπό θερμοκρασία 10 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν.

Αυτό όμως που κάνει τον γύρο του κόσμου είναι μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν διαδηλωτή μεγάλης ηλικίας να προσεύχεται μπροστά στις δυνάμεις καταστολής.

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο παρά την επέμβαση της ουκρανικής αστυνομίας τα ξημερώματα κατά του πλήθους που διαδήλωνε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Αρσένι Ιατσένιουκ, προέβλεψε ότι μετά την επέμβαση της αστυνομίας αναμένεται να συγκεντρωθούν “εκατομμύρια” ουκρανοί διαδηλωτές στην πλατεία της Ανεξαρτησίας.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την “αποστροφή” τους για την επέμβαση της αστυνομίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, “αυτή η απάντηση δεν είναι ούτε αποδεκτή ούτε ωφελεί τη δημοκρατία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές “γκρέμισαν” το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η αντιπολίτευση επιδιώκει τη συγκέντρωση 1 εκατ. διαδηλωτών στο Κίεβο

Χάος στην Ουκρανία! 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους – Επεισόδια και “ντου” στο δημαρχείο – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε