Ένας διαδικτυακός πόλεμος είναι σε εξέλιξη γύρω από το εμβόλιο του κορονοϊού ο οποίος στο μέλλον θα δώσει τροφή στους σεναριογράφους για ταινίες που θα σπάνε τα ταμεία.
Ο πόλεμος αυτός έχει κηρυχθεί ενάντια στις εταιρείες που παρασκευάζουν το εμβόλιο του κορονοϊού και φυσικά τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις που έχουν αναλάβει την γιγαντιαία και χωρίς προηγούμενο διανομή τους.
Σήμερα η IBM αποκάλυψε ότι χάκερς είχαν στοχεύσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο της ψυχρή αλυσίδα όπως έχει ονομαστεί για την διανομή του εμβολίου και έχει να κάνει με τα συστήματα ψύξης.
Όμως, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal διαβόητοι βορειοκορεάτες χάκερς έκαναν συντονισμένες επιθέσεις σε τουλάχιστον 6 φαρμακευτικές εταιρείες που εργάζονται πυρετωδώς για την παρασκευή του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά και φαρμάκων.
Click4More IBM: Χάκερς προσπάθησαν να «εισβάλλουν» στην διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων
Οι διαβόητοι αυτοί χάκερς που σύμφωνα με τους αμερικανούς ονομάζονται “Kimsuky” επιτέθηκαν σε φαρμακευτικές σε ΗΠΑ, Βρετανία και Νότια Κορέα για να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες τις οποίες θα χρησιμοποιούσε η Βόρεια Κορέα ή θα πωλούσε σε άλλες φαρμακευτικές.
Οι χάκερς έχουν εξαπολύσει επιθέσεις από τον Αύγουστο στην Johnson & Johnson και τη Novavax δυο αμερικανικές εταιρείες με εμβόλια κορονοϊού στα σκαριά. Επίσης επιτέθηκαν σε άλλες τρεις φαρμακευτικές στη Νότια Κορέα που παρασκευάζουν φάρμακα κατά του κορονοϊού.
Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες του Reuters ότι χάκερς προσπάθησαν να «εισβάλλουν» στην βρετανική AstraZeneca, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 90%.
Οι “Kimsuky” χάκερς δεν έχει γίνει γνωστό πόσο κατάφεραν να διεισδύσουν στα άδυτα των φαρμακευτικών.
Και η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι εντόπισε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον 7 φαρμακευτικών απο χάκερς από την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα.