Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κροατία: Την Τετάρτη “ανοίγουν” οι φάκελοι των μη δεσμευτικών προσφορών για την ανακαίνιση του “Κουπάρι”

Κροατία: Την Τετάρτη “ανοίγουν” οι φάκελοι των μη δεσμευτικών προσφορών για την ανακαίνιση του “Κουπάρι”

Τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών, για την ανακαίνιση του ερειπωμένου και κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς τουριστικού θέρετρου Κουπάρι, κοντά στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Η επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία θα ανοίξει μεθαύριο Τετάρτη τους φακέλους των προσφορών που κατατέθηκαν, όπως γνωστοποίησε η κροατική δημόσια υπηρεσία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, DUUDI.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς επισκέφθηκε το “Κουπάρι” την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης η Κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στην επιλογή της καλύτερης προσφοράς, σχετικά με την -διάρκειας 99 ετών- παραχώρηση της ανακαίνισης και λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος, που άλλοτε αποτελούσε θέρετρο διακοπών για τον στρατό.

Η ανάδοχος που θα επιλεγεί αναμένεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εν λόγω έργο και να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας.

Το σχέδιο προβλέπει να ανακατασκευαστεί το υπάρχον συγκρότημα πέντε ξενοδοχείων που καταστράφηκε στη διάρκεια του πολέμου, από το 1991 έως 1995, καθώς και την κατασκευή νέων. Η συνολική χωρητικότητα διαμονής των ξενοδοχείων δεν θα υπερβαίνει τις 1.500 κλίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΝΤ: Θα συνεχίσει η ύφεση της κροατικής οικονομίας

Επιστροφή της κροατικής οικονομίας σε ισχνή ανάπτυξη το 2014 προβλέπει η Κομισιόν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε