Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ντέιλι Τέλεγκραφ, ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως τα μέτρα ύψους 110 δισ. λιρών που έχει λάβει η κυβέρνησή του έως το 2017 πιθανότατα να μην αρκούν για να τεθούν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της χώρας, ενώ απέδωσε τα «εμπόδια» στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος στην κρίση της Ευρωζώνης.
Αναφερόμενος στις σημαντικές περικοπές δαπανών που είχαν αρχικά ορίζοντα πενταετίας, ο Κάμερον επεσήμανε πως «πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία όλες οι χώρες, όχι μόνο στην Ευρώπη, καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα και πρέπει να αποκτήσουν βιώσιμα χρέη. Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα υποχωρήσει η πίεση», ενώ προσέθεσε πως τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν ενδεχομένως και μέχρι το 2020.
Οσο για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Κάμερον επανέλαβε πως δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση την έξοδο της χώρας από την Ενωση, ωστόσο, επιδιώκει την επανεξέταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές με κεντρικό στόχο τον «επαναπατρισμό» ορισμένων εξουσιών από τις Βρυξέλλες. Η όποια συμφωνία προκύψει, τόνισε ο Κάμερον, θα τεθεί εν συνεχεία στην κρίση των πολιτών με δημοψήφισμα.