Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Με 18.000€ το χρόνο, ο Γιανουκόβιτς έχτισε… παλάτια – Συνεργάτης του υπόσχεται “απαντήσεις”

Με 18.000€ το χρόνο, ο Γιανουκόβιτς έχτισε… παλάτια – Συνεργάτης του υπόσχεται “απαντήσεις”

Βρύσες από ατόφιο χρυσάφι. Πολυέλαιοι, ακριβά αγάλματα, πίνακες, γήπεδο γκολ, ελικοδρόμιο. Το σπίτι του Βίκτορ Γιανουκόβιτς συναγωνίζεται σε χλιδή τις… Βερσαλλίες. Το ερώτημα είναι πως το έφτιαξε με το μισθό των σχεδόν 18.000 ευρώ το χρόνο.

Αυτός ήταν ο μισθός του προέδρου της Ουκρανίας: 18.000 ευρώ και κάτι το χρόνο. Όχι το μήνα, το χρόνο! Και έμενε σε ένα σπίτι πραγματικό παλάτι, ένα σπίτι όπου η πολυτέλεια βρίσκει τον… ορισμό της και όπου εκτός όλων των άλλων είχε πανάκριβα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ή θρησκευτικές εικόνες.

Το ερώτημα πλέον είναι που βρήκε τα λεφτά ο εξαφανισμένος πρόεδρος της Ουκρανίας. Έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του αποδεικνύουν μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι άγνωστο από ποιον σε ποιον.

“Απαντήσεις” προτίθεται να δώσει ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον Γιανουκόβιτς όταν εκείνος ήταν στην εξουσία.

Από την περασμένη Παρασκευή όταν ουσιαστικά ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς “έπεσε” από την εξουσία, πολλοί συνεργάτες του τον εγκατέλειψαν. Τώρα, ένας από εκείνος που άλλοτε συνεργάζονταν στενά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, είναι πρόθυμος να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του!


Ο Ράινχαρτ Προξ, ένας Αυστριακός δικηγόρος με οικονομικές συναλλαγές που συνδέονται με τους ηγέτες της κυβέρνησης του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Προξ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να προσφέρει πληροφορίες και έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ, την υπηρεσία εσωτερικού εισοδήματος καθώς και με τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών στο Λιχτενστάιν, η οποία ερευνά το ξέπλυμα χρήματος και οικονομικά εγκλήματα.

«Δεν είμαι απατεώνας», δήλωσε ο Προξ, καθώς εξηγούσε πως είναι έτοιμος να δώσει πληροφορίες στις αρχές σχετικά με τις συνεργασίες που είχε με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς. «Πραγματικά πιστεύω πως δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος… Πραγματικά ψάχνω για μια λύση».


Οι αρχές ερευνούν το πώς ο Γιανουκόβιτς ζούσε ένα πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής με τον κρατικό του μισθό και περιελάμβανε ένα υπερπολυτελές κτήμα έξω από το Κίεβο.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας είπε στο Reuters ότι η χώρα θα επικοινωνήσει επειγόντως με διεθνείς οργανισμούς και θα ζητήσει βοήθεια για τον εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων που ελέγχονταν από τον Γιανουκόβιτς και τους συμμάχους του.


Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τις τράπεζες να είναι σε εγρήγορση σε περίπτωση που παρατηρήσουν ύποπτες μεταβιβάσεις χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τον Γιανουκόβιτς ή άλλα μέλη του κύκλου του.
Ο Γιανουκόβιτς καταζητείται από τις αρχές αφότου ανετράπη μετά από 3 μήνες αιματηρών διαδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυρίζει… μπαρούτι στην Κριμαία – Ένοπλοι κατέλαβαν τη Βουλή – Ακροδεξιό άρωμα στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας – Ζεσταίνει τα τανκ ο Πούτιν

Νεο θρίλερ – Στο Αγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς; – Ενταση στην Κριμαία – Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλλαν στο κοινοβούλιο

Ο Πούτιν έθεσε σε… συναγερμό το στρατό της Ρωσίας

Μεσαίωνας! Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα από τον βασανισμό Ουκρανού διαδηλωτή που τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί

Ράσμουσεν: Στα χέρια του Ουκρανικού λαού το μέλλον της Ουκρανίας

Κρεμλίνο: Η CIA φυγάδευσε τον Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε