Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ρώσοι έξω από τα ουκρανικά στρατόπεδα στην Κριμαία – Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον αρχηγό του ναυτικού της Ουκρανίας που αυτομόλησε
– Η Ουκρανία είναι ένα βήμα πριν χάσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας
– Χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους
– Η δραματική ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας: Η Ρωσία μας κήρυξε τον πόλεμο
– Τι είπαν στο τηλέφωνο Μέρκελ και Πούτιν

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι Ρώσοι έξω από τα ουκρανικά στρατόπεδα στην Κριμαία ενώ νωρίτερα αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας.

Ο ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι, ανακοίνωσε ότι δηλώνει πλέον πίστη στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο επιτελείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη. Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ. «Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο ναύαρχος. Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε μια «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου», μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Δείτε το βίντεο

Click4more: Αυτομόλησε και ο Αρχηγός του Ουκρανικού Ναυτικού! Κατάρρευση πριν πέσει…τουφεκιά

Στη συνέχεια, η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μόλις κατά την δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του.

Ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο στη Μαύρη Θάλασσα και έχουν καλέσει τις ουκρανικές δυνάμεις εκεί να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Για εσχάτη προδοσία διώκεται ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι

«Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού από ρωσικές δυνάμεις του κεντρικού αρχηγείου του ναυτικού», ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι «αρνήθηκε να αντισταθεί και παρέδωσε τα όπλα του», δήλωσε η Βικτόρια Σιουμάρ, αναπληρώτρια γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Η εισαγγελία κίνησε μια ποινική δίωξη εναντίον του Ντένις Μπερεζόφσκι βάσει του άρθρου 111: εσχάτη προδοσία», πρόσθεσε η ίδια.

Ένας άλλος ναύαρχος, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, τοποθετήθηκε επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας.

Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας, όπου χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους.

Στην Κριμαία, την απομονωμένη χερσόνησο της νότιας Ουκρανίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι, ελλιμενίζεται ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Μεντβέντεφ: Παράνομοι οι ηγέτες της Ουκρανίας – Θα φύγουν με αιματοχυσία

“Ναι” από τον Πούτιν στην πρόταση της Μέρκελ

”Η Ρωσία μας κήρυξε τον πόλεμο” – Πάγωσε ολόκληρος ο πλανήτης από την δραματική ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας

Έτσι περιγράφει η Ρωσία την κατάσταση στην Κριμαία: Σάντουιτς, τραγούδια και φωτογραφίες με το στρατό! – ΦΩΤΟ

Αυτομόλησε στους Ρώσους η ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου

Αυτή είναι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Κριμαία

Επαφές με συμμάχους έχει ο Ομπάμα για την Ουκρανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε