Κόσμος

Μέσα σε 30 χρόνια η Ιαπωνία θα διακόψει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας

Τη σταδιακή διακοπή της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας σε διάστημα 30 ετών ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, δεκαοχτώ μήνες μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Η Ιαπωνία είναι η τρίτη χώρα, μετά τη Γερμανία και την Ελβετία, που γνωστοποιεί την πρόθεσή της να σταματήσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων της μετά το δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011 στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο.

“Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μηδενίσει τη χρήση πυρηνικής ενέργειας σε διάστημα 30 ετών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης που αναφέρεται στο νέο ενεργειακόπρόγραμμα.

Η κυβέρνηση θέτει τρεις αρχές για την επίτευξη του στόχου της: τη μη κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού, τη διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν ακόμα ύστερα από 40 χρόνια και τη μη επαναλειτουργία μονάδων παρά μόνον ύστερα από ελέγχους ασφαλείας.

Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε αισθητά μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα και μόνο 2 από τους 50 αντιδραστήρες είναι σήμερα σε λειτουργία. Η λειτουργία των υπολοίπων 48 διεκόπη είτε λόγω του ισχυρού σεισμού είτε λόγω των επιπλέον μέτρων ασφαλείας που απαίτησαν οι αρχές μετά το δυστύχημα.

Διαβάστε

Μεταλλαγμένες πεταλούδες λόγω Φουκουσίμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: 133 οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα – Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον