Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μετά το καψώνι, ο Μοράλες επιστρέφει στην Ευρώπη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Δυο μήνες μετά την… «ομηρία» του εξαιτίας της υπόθεσης Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες επιστρέφει στην Ευρώπη για περιοδεία σε τέσσερις χώρες.

Η Ισπανία, μία από τις χώρες που απαγόρευσε την πτήση, θα είναι η πρώτη στάση του Μοράλες. Ο πρόεδρος της Βολιβίας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Τον περασμένο Ιούλιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να δεχτούν στον εναέριο χώρο τους το αεροσκάφος του Βολιβιανού προέδρου γιατί υποψιάζονταν πως μέσα σε αυτό βρισκόταν το… «βαθύ λαρύγγι» της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν

Την Τετάρτη θα βρεθεί στη Λευκορωσία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, και μια μέρα αργότερα θα μεταβεί στην Ιταλία μια ακόμη χώρα από τις τέσσερις που απαγόρευσαν την πτήση τον περασμένο Ιούλιο. Έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και την Παρασκευή θα μεταβεί στο Βατικανό όπου θα δει τον πάπα Φραγκίσκο.

«Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη συνάντηση με τον Πάπα καθώς με εντυπωσίασε με το μήνυμά του κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου ανακοίνωσε την επανεκκίνηση της απελευθέρωσης της θεολογίας» είπε ο Μοράλες πριν την αναχώρηση του για την Ευρώπη.

Η Πορτογαλία και η Γαλλία ήταν οι άλλες δυο χώρες που αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο αεροπλάνο του, προερχόμενο από τη Μόσχα όπου «κρυβόταν» ο Σνόουντεν, να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο τους

Ο Μοράλες δεν έκρυψε την οργή του όταν τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, υποχρεώνοντας τον πιλότο, να προσγειώσει το αεροπλάνο στη Βιέννη. Η πτήση επιτράπηκε αφότου οι δυτικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο ο Σνόουντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αυστρία δεν ερεύνησε το αεροπλάνο του Μοράλες στη Βιέννη, λέει ο πρόεδρος Φίσερ

Αντίποινα Μοράλες για το… καψώνι: Απειλεί να κλείσει την πρεσβεία των ΗΠΑ

Έκτακτη συνάντηση των ηγετών της Λ. Αμερικής για την εκτροπή του αεροσκάφους του Μοράλες στην Αυστρία

Ο Μοράλες απειλεί την Ευρώπη με νομικές ενέργειες, μετά τον αποκλεισμό του αεροσκάφους του

Αναχώρησε από τη Βιέννη το αεροπλάνο του Μοράλες – Έντονες αντιδράσεις στη Βολιβία για τον αποκλεισμό του

Η Ισπανία είχε δώσει άδεια στο αεροπλάνο του Μοράλες – “Έγινε έλεγχος στο αεροσκάφος”

Καψώνι στον Πρόεδρο της Βολιβίας έκαναν Γαλλία και Πορτογαλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε