Site icon NewsIT

Michaela DePrince: Πέθανε η 29χρονη μπαλαρίνα σύμβολο της ειρήνης – Είχε συνεργαστεί με την Beyonce

14.09.2024 | 13:26
Michaela DePrince: Πέθανε η 29χρονη μπαλαρίνα σύμβολο της ειρήνης – Είχε συνεργαστεί με την Beyonce

Σε ηλικία μόλις 29 ετών έσβησε η μπαλαρίνα– σύμβολο της ειρήνης Michaela Mabinty DePrince, ένα από τα ορφανά του πολέμου στη Σιέρα Λεόνε, η οποία κατάφερε να γίνει κορυφαία χορεύτρια – και να συνεργαστεί με τη Beyonce.

Η ανακοίνωση του θανάτου της μπαλαρίνας έγινε από συνεργάτη της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram και σε δήλωσή της η οικογένειά της ανέφερε ότι ήταν μια «αξέχαστη έμπνευση για όλους όσοι τη γνώριζαν ή άκουσαν την ιστορία της».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η αιτία θανάτου της.

Η DePrince διέγραψε μια αξιοσημείωτη πορεία από το δράμα της ως ορφανή στην εμπόλεμη Σιέρα Λεόνε, μέχρι τις πολυάριθμες διακρίσεις στον κόσμο του χορού.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι ο θάνατός της ήταν «ξαφνικός», προσθέτοντας: «Η Michaela άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας».

Ballet star Michaela DePrince Dies Suddenly At 29

«Παρά το γεγονός ότι της είχαν πει ότι ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μαύρες μπαλαρίνες ή ότι οι μαύρες μπαλαρίνες δεν άξιζαν να επενδύσουν σε αυτές, παρέμεινε αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και άρχισε να κάνει μεγάλα βήματα», έγραψε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Misty Copeland στα social media.

«Παιδί του διαβόλου»

Η DePrince γεννήθηκε στην Kenema της Σιέρα Λεόνε το 1995, ενώ όταν και οι δυο της γονείς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, την έστειλαν σε ηλικία τριών ετών σε ορφανοτροφείο.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς θεωρήθηκε «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη, μια κατάσταση κατά την οποία τα σημεία του δέρματος χάνουν τη μελάγχρωση.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών, υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε σχολή χορού.

Έγινε διάσημη όταν, μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre of Harlem.

Η DePrince έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο μουσικό βίντεο άλμπουμ «Lemonade» της Beyoncé.

Εντάχθηκε στο διάσημο Μπαλέτο της Βοστώνης ως δεύτερη σολίστ το 2021 και πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the Stars όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Η DePrince υπερασπιζόταν, ως αφοσιωμένη ανθρωπίστρια, τα παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις και βία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version