Παρασκευή, 11 Οκτ.
27oC Αθήνα

Μισούρι: Ο 18χρονος ήθελε να παραδοθεί τη στιγμή που τον πυροβόλησαν θανάσιμα

Μισούρι: Ο 18χρονος ήθελε να παραδοθεί τη στιγμή που τον πυροβόλησαν θανάσιμα

Την πρόθεση του Μάικλ Μπράουν να παραδοθεί, λίγο πριν δεχθεί τα πυρά του αστυνομικού στο Φέργκιουσον του Μισούρι, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπέντζαμιν Κραμπ.

Ο 18χρονος επιχείρησε να παραδοθεί πριν δεχθεί τις έξι σφαίρες, εκ των οποίων οι δυο στο κεφάλι. “Τα τραύματα από τις σφαίρες, δείχνουν αυτό που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ότι ο Μάικλ Μπράουν επιχείρησε να παραδοθεί όταν πυροβολήθηκε”, δήλωσε ο δικηγόρος, Μπέντζαμιν Κραμπ, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η διερεύνηση της υπόθεσης δεν είχε την απαιτούμενη διαφάνεια.

Ο συνήγορος πρόσθεσε, μάλιστα, πως σύμφωνα με τα δεδομένα “ο αστυνομικός θα έπρεπε να είχε συλληφθεί”.

“Το ερώτημα γύρω από τον αριθμό των πυρών θα μπορούσε να είχε απαντηθεί από την πρώτη ημέρα, αν κάποιος ενδιαφερόταν για απόλυτη διαφάνεια”, πρόσθεσε ο Κραμπ και συμπλήρωσε πως αν δεν υπάρχει ανεξάρτητη νεκροψία θα πρέπει κανείς να εξαρτηθεί αποκλειστικά στη νεκροψία της αστυνομίας και “αυτό δεν είναι καλό”.

“Μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση του όπλου από το σώμα του θύματος. Η κάννη του όπλου βρισκόταν σε απόσταση 30-60 εκ.”, τόνισε ο ιατροδικαστής, Μάικλ Μπάντεν, συμπληρώνοντας ότι από όλα τα τραύματα το θανατηφόρο ήταν εκείνο στο κεφάλι.

Ο Κραμπ, όμως, επικαλέστηκε δηλώσεις των γιατρών και πρόσθεσε πως ο 18χρονος, δεν υπέφερε.

Από την πλευρά του, ο Μπάντεν είπε ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση δολοφονίας.

Την ίδια στιγμή, όταν μία γυναίκα, που δεν ανήκε στην ομάδα δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου, ζήτησε το λόγο και ρώτησε για ποιο λόγο ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο δεν συνελήφθη, ξέσπασαν χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα.

Πηγή: CBS NewYork

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες – Αποκαλυπτικό το σκίτσο του ιατροδικαστή – Χάος στους δρόμους του Φέργκιουσον (βίντεο, φωτό)

Με εντολή Ομπάμα νεκροψία-νεκροτομή στον 18χρονο που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στο Μισούρι!

Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μισούρι! – Απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε