Κόσμος

Μόντι: “Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές αλλά ένα λογικό ψαλίδισμα”

«Δεν πρόκειται για οριζόντιες περικοπές, αλλά για ένα λογικό ψαλίδισμα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, με αναφορά στα οικονομικά μέτρα για περιστολή των δημοσίων δαπανών που ενέκρινε η κυβέρνησή του.

Η επίσημη ανακοίνωση των μέτρων, έγινε στην μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα, ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε επτά ώρες.

Συνολικά, φέτος, η περιστολή αυτή των εξόδων του δημοσίου θα φτάσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2013 τα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επιβεβαιώνεται η μείωση κατά 10% του ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων και του 20% των διευθυντικών στελεχών του δημοσίου.
Εντός του τρέχοντος έτους, οι περιφέρειες της χώρας θα πρέπει να περιοριστούν κατά ποσοστό 50%. Ο αριθμός του δεν θα μπορεί να ξεπερνά, πλέον, τις πενήντα.

Προς το παρόν, βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, δεν λαμβάνουν «πράσινο φως» οι περικοπές στα νοσοκομεία με λιγότερο από εκατό ασθενείς και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το ιταλικό δημόσιο, όμως, «θα επιδιώξει την μείωση των μισθώσεων κατά τουλάχιστο 15% για τα ακίνητα που πρέπει να συνεχίσει να νοικιάζει», ενώ, σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις -όπως είχε διαρρεύσει και τις προηγούμενες ημέρες- η συνολική μείωση πρόκειται να αγγίξει το 10% του απασχολούμενου προσωπικού.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που το ιταλικό κράτος, παράλληλα, διαθέτει στα διευθυντικά στελέχη των διαφόρων υπηρεσιών του, μειώνεται, κατά ποσοστό 50% σε σχέση με την σχετική καταγραφή που είχε γίνει το 2011.

«Πρόκειται για διαρθρωτικές παρεμβάσεις, με κύρια σημεία αναφοράς την αποτελεσματικότητα και την λογική χρήση των δημοσίων δαπανών», δήλωσε ο Μάριο Μόντι.

Βασιζόμενη στα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, κατάφερε, τελικά, να αναβάλει την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας μέχρι τον Ιούλιο του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περικοπές 4,5 δις ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες στην Ιταλία

Βουλευτής:”Έχετε σπάσει τ’α@@@@ της νεολαίας με αυτά που κάνετε!” – Κόσμος

Οι περικοπές που σχεδιάζει ο Μόντι – Θα κλείσουν ακόμη και δημόσια νοσοκομεία – Κόσμος

Αντιδράσεις στην Ιταλία για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά