Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

“Μπαρούτι” ο Γιούνκερ: Δε θα παρακαλέσω τους Βρετανούς!

“Μπαρούτι” ο Γιούνκερ: Δε θα παρακαλέσω τους Βρετανούς!

Έξαλλος και μάλλον με το δίκιο του είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τη στάση των Βρετανών που έχουν στυλώσει τα πόδια και αρνούνται να δώσουν το ΟΚ για να είναι εκείνος ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, επικεφαλής του ευρωηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που νίκησε στις ευρωεκλογές, έστειλε μήνυμα στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, πως δε θα παρακαλέσει για τη συγκατάθεσή του. Υπάρχουν άλλωστε κι αλλού πορτοκαλιές…

Ο Γιούνκερ δε θα πέσει στα γόνατα για να στηρίξει το Λονδίνο την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφει ο Guardian

“Δεν με αναγκάσουν να γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς”, δήλωσε ο Γιούνκερ χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του κόμματός του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου

“Θα ήταν λάθος να ενδώσουμε στους Βρετανούς”, δήλωσε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τη Guardian.

Από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δείξει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ.

Για τους Βρετανούς, ο Γιούνκερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί 19 χρόνια, είναι ταυτόχρονα “άνθρωπος του παρελθόντος” και υπέρ του δέον φεντεραλιστής. Ο Κάμερον, αντίθετα, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ “κάποιου που καταλαβαίνει την ανάγκη της αλλαγής, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μέλος του ΕΛΚ όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αντίθετα υποστήριξε (μετά από… κωλοτούμπες) την υποψηφιότητά του παρότι υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι απόψεις του Λονδίνου.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αναμένεται να προτείνουν έναν υποψήφιο κατά την προσεχή τους σύνοδο κορυφής τους στις 26 και 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει επί της πρότασης αυτής στην ολομέλεια στο Στρασβούργο στα μέσα Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστήριο γύρω από τη συνάντηση Μέρκελ – Κάμερον για τον πρόεδρο της Κομισιόν

Σουλτς: Φαβορί ο Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Μέρκελ: Πιέζουμε για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ο Γιούνκερ

Τσίπρας σε Σούλτς: Δεν πιστεύω να με παγίδευσες…

Βερολίνο: Η Μέρκελ στηρίζει Γιούνκερ, όχι Λανγκάρντ

Τσίπρας υπέρ Γιούνκερ – “Να σεβαστούμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών”

Η αμφισβήτηση στον Γιούνκερ φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον Μισέλ Μπαρνιέ

Η Μέρκελ θέλει τη Βρετανία στην ΕΕ – Θα συνεχίσει να στηρίζει τον Γιούνκερ;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε