Κόσμος

NASA: Εντυπωσιακές εικόνες από την προσθαλάσσωση του διαστημοπλοίου Orion

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από την προσθαλάσσωση του διαστημοπλοίου Orion που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA. Το διαστημόπλοιο «έπεσε» στον Ειρηνικό Ωκεανό χθες Κυριακή (11.12.2022) , σηματοδοτώντας το τέλος της επιχείρησης Artemis 1 γύρω από τη Σελήνη. 

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, αφού πέρασε περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα και ταξίδεψε γύρω από τη Σελήνη, με στόχο να προετοιμάσει την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια. Στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA φαίνονται δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να προσαρτούν καλώδια για να ρυμουλκήσουν την κάψουλα Orion.

Δείτε φωτογραφίες: 

Orion Exploration NASA Reuters Orion Exploration NASA Reuters Orion Exploration NASA Reuters Orion Exploration NASA Reuters

Η προσθαλάσσωση έγινε στ΄ ανοιχτά του μεξικανικού νησιού της Γουαδαλούπης στις 19.40 ώρα Ελλάδας (9.40 το πρωί τοπική ώρα).

Orion Exploration NASA Reuters

H Aμερικανίδα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις σε ανάρτησή της στο Twitter, αφού συνεχάρη τη ΝΑSA δήλωσε:«Επικροτώ την ομάδα της @NASA για το έργο της στην ολοκλήρωση της επιτυχημένης αποστολής Artemis I. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη».

Η κάψουλα, μέσα στην οποία δεν υπήρχε κανένας αστροναύτης γι αυτή τη δοκιμαστική πτήση, εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 40.000 χλμ. την ώρα και έπρεπε να αντέξει μια ζέστη 2.800 βαθμών Κελσίου, ή τη μισή θερμοκρασία της επιφάνειας του Ήλιου. Στη συνέχεια η ιλιγγιώδης κάθοδός της επιβραδύνθηκε όταν αναπτύχθηκαν μια σειρά από αλεξίπτωτα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η Nasa.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1