Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

NYT για πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ βοηθούν τους Ουκρανούς να σκοτώνουν στρατηγούς της Ρωσίας

NYT για πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ βοηθούν τους Ουκρανούς να σκοτώνουν στρατηγούς της Ρωσίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, με τις απώλειες να αυξάνονται τόσο για το Κίεβο όσο και για τη Μόσχα. Πληροφορίες μάλιστα των New York Times αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στους Ουκρανούς πληροφορίες που τους επέτρεψαν να σκοτώσουν αρκετούς ρώσους στρατηγούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβίβασε στο Κίεβο λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες για τα κινητά κέντρα διοίκησης του στρατού της Ρωσίας. Οι δυνάμεις της Ουκρανίας, αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά και συνδυάζοντάς τα με δικά της, εξαπέλυσε – όπως αναφέρουν οι New York Times – έτσι πλήγματα με πυροβολικό και άλλες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί.

Ούτε το Πεντάγωνο, ούτε ο Λευκός Οίκος απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δοκίμασε να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ζητήσει σχόλια για το δημοσίευμα των Τάιμς.

Η ουκρανική κυβέρνηση διατείνεται πως οι δυνάμεις της έχουν σκοτώσει κάπου 12 ρώσους στρατηγούς. Οι πηγές των NYT απέφυγαν να διευκρινίσουν πόσοι είναι οι ρώσοι στρατηγοί που σκοτώθηκαν εξαιτίας στοιχείων που διαβίβασε η Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις