Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Νέα δίκη και για τον καταδικασθέντα Διευθυντή Ασφαλείας Κωνσταντινουπόλεως

Νέα δίκη και για τον καταδικασθέντα Διευθυντή Ασφαλείας Κωνσταντινουπόλεως

Η καταδίκη του πρώην Διευθυντή Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης, κ. Χανεφί Αβτζί, θα επανεξεταστεί και αυτή έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του αξιωματικού της αστυνομίας που κρατείται για τέσσερα χρόνια, διωκόμενος – όπως πολλοί υποστηρίζουν- από την οργάνωση Χιζμέτ (Πρόνοια) του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι και στην περίπτωσή του έχουν παραβιαστεί τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Ο κ. Χανεφί Αβτζί είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, 4 μηνών και 5 ημερών, για βοήθεια που λέγεται ότι παρείχε στην περίεργη “Οργάνωση Επαναστατικού Στρατηγείου”.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε απολύτως ανεπαρκή τα στοιχεία βάση των οποίων καταδικάσθηκε ο αξιωματικός.

Ο κ. Αβτζί ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να ακυρωθούν όλες οι σε βάρος του αποφάσεις και να αποκατασταθεί στη θέση του.

Η υπόθεση του κ. Αβτζί και τα στοιχεία που έδωσε κατά τη διάρκεια της δίκης του ενέπνευσαν το βιβλίο του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ “Ο στρατός του Ιμάμη”, που περιέγραφε την επιρροή των οπαδών της “Πρόνοιας” στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Και ο δημοσιογράφος φυλακίστηκε για περισσότερο από 2 χρόνια και αποφυλακίστηκε μόνο μετά την σύγκρουση της κυβέρνησης Ερντογάν με το κίνημα του Γκιουλέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας “καίει” την Τουρκία για την αστυνομική βία σε διαδηλώσεις

 

Καταδίκη της Τουρκίας για πραβίαση της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας του Τύπου

 

Τουρκάλα κοινωνιολόγος γλίτωσε την ισόβια κάθειρξη, χάρη στο Ακυρωτικό Δικαστήριο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε