Κόσμος

Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο στο Μπουργκάς

Περίπου 3 κιλά TNT (τρινιτροτολουόλη) περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον τουριστικού λεωφορείου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, πέρσι τον Ιούλιο που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί, ο Βούλγαρος οδηγός και ο τρομοκράτης-καμικάζι και να τραυματιστούν περισσότεροι από τριάντα Ισραηλινοί τουρίστες. 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, επικαλούμενη έγκυρες πηγές από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης αναμένεται να εξακριβωθεί ακόμα καλύτερα με το πείραμα που ετοιμάζουν οι Βούλγαροι ανακριτές στα τέλη του μήνα, όταν σε πεδίο βολής ανατολικά της Σόφιας θα ανατιναχτούν δύο λεωφορεία, παρόμοια με το όχημα που έγινε στόχος επίθεσης στον αερολιμένα του Μπουργκάς. 

Στόχος της αναπαράστασης της τρομοκρατικής επίθεσης είναι να συγκεντρωθούν ακριβέστερα στοιχεία για το στυγερό έγκλημα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές της Βουλγαρίας.

Ύστερα από συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό την αιγίδα του προέδρου της χώρας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ δήλωσε στις 5 Φεβρουαρίου ότι «βάσιμη υπόθεση», των Βούλγαρων ανακριτών είναι ότι για την τρομοκρατική ενέργεια ευθύνεται η στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης «Χεζμπολάχ», όπως υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Άραβες με διπλή υπηκοότητα υπεύθυνοι για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς”

Βουλγαρία: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση του Μπουργκάς

Αποχωρεί από το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η Βουλγαρία

Η Σόφια θέλει να καταγγείλει τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Καθόλου προσεκτικός στα όσα μοιράζεται με τις ηλεκτρονικές συσκευές του, φαίνεται πως είναι ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ. Μετά...
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1