Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Νέες διαδηλώσεις με επεισόδια στην Αίγυπτο – ΦΩΤΟ

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι ξαναβγήκαν στους δρόμους. ΦΩΤΟ REUTERS
Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι ξαναβγήκαν στους δρόμους. ΦΩΤΟ REUTERS

Χιλιάδες οπαδοί του Μόρσι διαδήλωσαν στο Κάιρο, σχεδόν ένα μήνα μετά την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων από τον στρατό.

Νέα διαδήλωση οργάνωσαν χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι στο Κάιρο ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια ανάλογων κινητοποιήσεων σε επαρχιακές πόλεις.

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στο προάστιο Νασρ Σίτι, όπου έγινε η αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων της 14ης Αυγούστου από τον στρατό και την αστυνομία, με πολλές εκατοντάδες νεκρούς.

Πολλοί απ’ όσους συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις κρατούσαν φωτογραφίες εκείνων που σκοτώθηκαν κατά την αιματηρή παρέμβαση των δυνάμεων της τάξης, φωνάζοντας “θα επιτύχουμε τα δικαιώματά τους, ή θα πεθάνουμε σαν κι αυτούς” και “κάτω οι στρατιωτικοί”.

Στη Νασρ Σίτι, η πομπή των διαδηλωτών έκανε στάση μπροστά από την κατοικία ενός από τα θύματα, που σύμφωνα με τη μητέρα του έχασε τη ζωή του στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, και του οποίου οι συγγενείς κουνούσαν τη φωτογραφία από το παράθυρο.

Στα βόρεια της χώρας, συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Μόρσι και κατοίκων ξέσπασαν στα περιθώρια των διαδηλώσεων. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει τους συμπλεκόμενους στη Μαχαλά και στην Τάντα, στο Δέλτα του Νείλου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες άλλοι οπαδοί του Μόρσι διαδήλωσαν ειρηνικά και στην Αλεξάνδρεια.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ REUTERS

Διαβάστε

“Η Παρασκευή της οργής” στην Αίγυπτο με 70 νεκρούς – Μήνυμα κυβένρησης: Μαχόμαστε κατά της τρομοκρατικής συνωμοσίας των Αδελφών Μουσουλμάνων

Συγκλονιστικά βίντεο – Πυροβολούν εν ψυχρώ διαδηλωτές στην Αίγυπτο

“Κόκκινος” από το αίμα ο Νείλος – 8 λεπτά φρίκης σ΄ ένα συγκλονιστικό βίντεο από την Αίγυπτο

Αίγυπτος: 578 οι νεκροί στις αιματηρές συγκρούσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε