Κόσμος

Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε τρόφιμα

Η αρμόδια υπηρεσία της Βρετανίας διέταξε τις εταιρείες τροφίμων να ελέγξουν όλα τα προϊοντα με επεξεργασμένο βοδινό κρέας και να παραδώσουν τα αποτελέσματα μέχρι την επομένη Παρασκευή.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος στα τρόφιμα συνεχίζεται, καθώς μετά τα μπιφτέκια, αποσύρθηκαν τα προμαγειρεμένα ή κατεψυγμένα λαζάνια της εταιρείας Findus, στα οποία ανακαλύφθηκε κρέας αλόγου σε ποσοστό από 60 εως 100%.

Η αρμόδια βρετανική υπηρεσία διευκρίνισε ότι διέταξε ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν τα λαζάνια περιείχαν και την καρκινογόνο ουσία φενιλβουλταζόνη, ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό.

Η επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων δήλωσε στο BBC ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για υπόθεση εγκληματικών διαστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από… άλογο

Μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ πωλούσε κρέας αλόγου για βοδινό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση «βλέπουν» πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία – Σε 6 έως 10 ώρες η αποκατάσταση
Κυκλοφοριακό κομφούζιο και τεράστια προβλήματα σε αεροδρόμια, μεταφορές και επικοινωνίες - Ανησυχία και για τα νοσοκομεία που λειτουργούν με γεννήτριες αυτήν την ώρα - Για ιστορικό μπλακ άουτ κάνουν λόγο οι ισπανικές Αρχές
Βαλένθια, Ισπανία 33
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3