Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες με πιθανά συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines – Εντοπίστηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, REUTERS

– Νέος συναγερμός για το ενδεχόμενο να βρέθηκαν συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροπλάνου
– Αντικείμενο που επιπλέει στον νότιο Ινδικό Ωκεανό εντόπισαν οι δορυφόροι της Κίνας
– Είναι 22,5X13 μέτρα σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας 
– Άγνωστο αν έχουν εντοπιστεί κι άλλα
– Κινέζικα πλοία σπεύδουν στην περιοχή των ερευνών
– “Πέταξαν” τους συγγενείς των από το ξενοδοχείο που έμεναν στην Κουάλα Λουμπούρ εξαιτίας του Grand Prix της Formula 1
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακόμη ένας συναγερμός για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου, εδώ και δυο εβδομάδες, Boeing των Malaysian Airlines σήμανε το πρωί του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Σαββάτου, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας διέκοψε την ομιλία του για να διαβάσει σημείωμα που τον ενημέρωνε πως δορυφόροι της Κίνας εντόπισαν στην περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού αντικείμενο που ίσως να ανήκει στο μοιραίο αεροπλάνο.

Το αντικείμενο που εντοπίστηκε από κινέζικους δορυφόρους να πλέει στην περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες και είχαν βρεθεί από την Αυστραλία άλλα δυο αντικείμενα, είναι μήκους 24 και πέντε μέτρων.

“Κινεζικά πλοία μεταβαίνουν στην περιοχή. Το Πεκίνο αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση εντός μερικών ωρών”, είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισχαμουντίν Χουσέιν.

Ένα από τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, 22,5Χ13 μέτρα.
Άγνωστο είναι ακόμη αν έχουν εντοπιστεί κι άλλα αντικείμενα ούτε που ακριβώς έχουν εντοπιστεί, αν δηλαδή είναι κοντά στο σημείο των ερευνών.

Αναφορικά με τις έρευνες για την τύχη του Μπόινγκ και τις συνθήκες εξαφάνισής του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώθηκε “τίποτα μη φυσιολογικό” από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά “μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι αφύσικο”. Είχε προλάβει πάντως η Telegraph να αποκαλύψει ένα μέρος τους.

Η Ινδία αρνείται πως το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε από προσώπου γης το Σάββατο 8 Μαρτίου μια ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, πέρασε από τον εανέριο χώρο της.

Το Δελχί ενημέρωσε επισήμως τη Μαλαισία πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους, μετά την εξέταση των δεδομένων που κατέγραψαν τα ραντάρ της. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό να προέρχονται από την πτήση MH370.

Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν δήλωσε ότι ύστερα από δύο ημέρες χωρίς πρόοδο στις έρευνες, η “μεγαλύτερη ανησυχία” του είναι ότι αυτές θα πρέπει και πάλι να επικεντρωθούν σε δύο εναέριους διαδρόμους, βόρεια και νότια.

Τα όποια στοιχεία που ενδεχομένως να είχαν καταγράψει τα ινδικά ραντάρ θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν αν το αεροσκάφος πέταξε βόρεια ή νότια από την τελευταία γνωστή θέση του με βάση το στίγμα που έδωσε προτού εξαφανιστεί στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο, το ζήτημα θεωρείται ευαίσθητο δεδομένης της παρουσίας στρατιωτικών ραντάρ.

Σύμφωνα με πηγές, η Ινδία ενημέρωσε επισήμως την Μαλαισία ότι εξέτασε το υλικό από τα ραντάρ της για τυχόν παρουσία του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της και δεν εντόπισε κάτι σημαντικό, απαντώντας έτσι στο διπλωματικό αίτημα που της είχε υποβάλει η Κουάλα Λουμπούρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2,5 εκατομμύρια έχουν κοστίσει στις ΗΠΑ οι έρευνες για το Boeing

“Είδα τα συντρίμμια του Boeing στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά δεν με πίστεψαν” – Η μαρτυρία 53χρονης που περιπλέκει το μυστήριο του αεροσκάφους “φάντασμα”

Οι συγγενείς των επιβατών του Boeing ξεσπούν: “Ξεχάστε τα συμφέροντα και φέρτε τους πίσω!”

Παίζουν με την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων! “Ό,τι επέπλεε, μπορεί να έχει βυθιστεί” – Στο κενό οι έρευνες για το Boeing των Malaysian Airlines

Ο Ποσειδώνας που ψάχνει το Μπόϊνγκ – ΒΙΝΤΕΟ

Άρχισαν ξανά οι έρευνες για το Boeing φάντασμα των Malaysian Airlines – Κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή

Φουντώνουν τα σενάρια πως Αμερικανοί κατέρριψαν το μοιραίο Boeing πριν φτάσει σε μυστική βάση στον Ινδικό

Δραματικοί διάλογοι ψάχνοντας το Boeing 777 των Malaysian Airlines: “Υπάρχει κάτι εκεί κάτω!” – Νέο επεισόδιο με αγανακτισμένους συγγενείς αγνοουμένων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε