Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

“Nein” λέει η Μέρκελ σε νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

“Nein” λέει η Μέρκελ σε νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Το ενδεχόμενο για κόυρεμα του ελληνικού χρέους απέκλεισε για ακόμα μια φορά η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί το Σάββατο, 17 Αυγούστου, έδωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα αποτελέσματα των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «για τους πολίτες της Γερμανίας θα ήταν καλύτερα αν μπορούσε να συνεχιστεί η κεντροδεξιά συμμαχία» στη χώρα.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο για δεύτερο «κούρεμα» του χρέους, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Δεν βλέπω νέο “κούρεμα” για την Ελλάδα», επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος και εξέφρασε τις έντονες αμφιβολίες της ως προς την συγκεκριμένη συζήτηση, παρά τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που θεωρούν βέβαιο ένα νέο “haircut”: «Εκπλήσσομαι διαρκώς από την απροσεξία του να ανοίγει κανείς μία τέτοια συζήτηση. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

«’Εχει ήδη συμφωνηθεί η κατάσταση της Αθήνας να επανεξεταστεί στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το πρόγραμμα αντί να κάνουμε συνεχώς υποθέσεις», πρόσθεσε.

«Εν πάσει περιπτώσει δεν αναλώνομαι άλλο σε αυτό», σχολίασε η Μέρκελ.

Αναφορικά δε, με την κρίση του ευρώ η Γερμανίδα καγκελάριος, υποστήριξε πως «η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η Ευρώπη πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Στο τέλος αυτής θα βγει πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10+1 φωτογραφίες της ανθρώπινης Άνγκελα Μέρκελ

Η Μέρκελ θα επισκεφτεί το Νταχάου

Διατηρεί προβάδισμα η Μέρκελ, 5 εβδομάδες πριν τις εκλογές

Μέρκελ για Ελλάδα: Νέο δάνειο είπατε; Αφού υπάρχει πλεόνασμα…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε