Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Νεκροί 129 τζιχαντιστές στη Συρία από τις συνεχείς επιδρομές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι και οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στο θάνατο τουλάχιστον 129 τζιχαντιστών στη Συρία, ενώ προγραμματίζονται και νέες επιθέσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), τουλάχιστον 129 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 12 μόνο ήταν Σύροι.

«Συνολικά 84 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 57 του Μετώπου Αλ Νόσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μόνο 12 Σύροι» είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Σύμφωνα με τον απολογισμό αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, που βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών, νοσοκομειακών πηγών, στρατιωτικών και ανταρτών σε ολόκληρη την χώρα για να αντλεί πληροφορίες, οι ξένοι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν ήταν υπήκοοι ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών, όπως επίσης υπήκοοι της Τουρκίας και πρόσωπα προερχόμενα από την Τσετσενία.

Από τους 12 Σύρους που σκοτώθηκαν, 11 ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και ένας του Μετώπου αλ Νόσρα.
Στους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν επιπλέον 13 Σύροι άμαχοι, σύμφωνα με το OSDH.

Ο διεθνής συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 επιδρομές στη βόρεια και ανατολική Συρία, στις περιοχές που δεν ελέγχουν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη που σοκάρει: Με αυτοκίνητα από την Κύπρο σπέρνουν τον θάνατο οι τζιχαντιστές

Η ζωή με τους τζιχαντιστές: τρόμος, απειλές και προπαγάνδα – Ένα συγκλονιστικό video ντοκουμέντο που κατέγραψε γυναίκα κάτω από το νικάμπ της

Αποστολή όπλων στο Κουρδιστάν: στρατιωτική βοήθεια κατά των τζιχαντιστών ή η μεγάλη υποκρισία της Μέρκελ;

Οργή στη Δύση για τους τζιχαντιστές μετά τον νέο αποκεφαλισμό – Απειλούν πλέον πιλότους και πρίγκιπες! – Ο ρόλος της Ελλάδας στη συγκέντρωση δυνάμεων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε