Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Νεκροί οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo – Σώος ο όμηρός τους

Νεκροί οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo – Σώος ο όμηρός τους

Οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί είναι νεκροί. Σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών των γαλλικών ειδικών δυνάμεων κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης του ομήρου που κρατούσαν σε τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτιν ελ Γκελ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκολ.

“Θέλουμε να πεθάνουμε σαν μάρτυρες”. Αυτό ήταν το μοναδικό που είπαν στους διαπραγματευτές που τους ζητούσαν να αφήσουν ελεύθερο τον όμηρο που είχαν πάρει από νωρίς το πρωί, όταν υποδυόμενοι τους αστυνομικούς μπήκαν σε εταιρία εκτύπωσης ο Σαϊντ και ο Σερίφ Κουασί, τα δυο αδέρφια αλγερινής καταγωγής, που σκόρπισαν θάνατο και τρόμο με την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρώ 12 αθώους ανθρώπους!

Η ομηρία κράτησε περισσότερες από επτά ώρες. Μέχρι τις 17:00 ώρα Γαλλίας όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αποφάσισαν πως είχε φτάσει η στιγμή να επιχειρήσουν κατά των τζιχαντιστών αδερφών.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στην ομηρία στο τυπογραφείο της περιοχής Νταμαρτιν ελ Γκελ ξεκίνησε με μπαράζ εκρήξεων και πυροβολισμούς.

Οι ειδικές δυνάμεις στο τυπογραφείο όπου οι δράστες του μακελειού στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo κρατούσαν όμηρο έναν υπάλληλο της εταιρίας κινηθηκαν αστραπιαία. Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε και η επιχείρηση στο εβραϊκό παντοπωλείο όπου ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί και η 27χρονη φίλη του Χαγιάτ Μπουμεντιέν κρατήσουν περίπου 10 ομήρους.

Πηγή: Le Monde

Βλέποντας την κίνηση των αστυνομικών, οι δυο ένοπλοι, ο Σαΐντ και Σερίφ Κουασί βγήκαν πυροβολώντας, αποφασισμένοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν. Είχαν άλλωστε διαμηνύσει πως στόχος τους ήταν να πεθάνουν σαν μάρτυρες.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της μάχης με τους τρομοκράτες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε