Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ένα δικαστικό έγγραφο, η δικαστής Βικτόρια Ρόμπερτς έλαβε αυτήν την απόφαση την Πέμπτη, ανταποκρινόμενη σε προσφυγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας του Μίσιγκαν. Στόχος της προσφυγής αυτής είναι να εκδοθεί μια απόφαση που να απαγορεύει “την άρνηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες” των μονίμων κατοίκων και όσων έχουν έγκυρες μεταναστευτικές βίζες.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Twitter συγκέντρωσαν και δώρισαν πρόσφατα, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 930.000 ευρώ) στην Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Ελευθεριών (ACLU), η οποία έχει δεσμευτεί να πολεμήσει ενάντια στην απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να απαγορεύσει σε πρόσφυγες επτά μουσουλμανικών χωρών την είσοδο στη χώρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 24 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.
Σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι στο Twitter δώρισαν τουλάχιστον 500.000 δολάρια, ενώ άλλα τόσα προσέφεραν από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσι και ο εκτελεστικός διευθυντής Ομίντ Κορντεστάνι, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechCrunch. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη στους εργαζομένους του Twitter, η δικηγόρος Βιτζάια Γκάμπε αναφέρει ότι απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά.
«Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε καταιγισμό νομικών προκλήσεων, νομοθετικών και δημοσίων διακηρύξεων. Αλλά όσο οι ελευθερίες των πολιτών βρίσκονται υπό απειλή, είμαι περήφανη να γνωρίζω ότι ως άτομα θα σταθούμε στο ύψος μας προκειμένου να υπερασπιστούμε την ελευθερία και να φροντίσουμε τους ανθρώπους».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επιπλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες σκοπεύουν να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο Τραμπ, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με το συγκεκριμένο διάταγμα που υπεγράφη και προσφέροντας τη βοήθειά τους για την ανεύρεση εναλλακτικής λύσης.
Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Viber προσφέρει πλέον δωρεάν διεθνείς κλήσεις προς τις πληγείσες χώρες -Ιράκ, Ιράν, Συρία, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ