Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Νέο… ξεκατίνιασμα! Ολάντ σε Κάμερον: Σχολιαρόπαιδο είσαι;

Νέο… ξεκατίνιασμα! Ολάντ σε Κάμερον: Σχολιαρόπαιδο είσαι;

Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα που… μάλωναν με αφορμή τη Συρία. Τώρα, είναι ο Φρανσουά Ολάντ που «την είπε» στον Ντέιβιντ Κάμερον.

Μια ωραία ατμόσφαιρα η διεθνής κοινότητα! Ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό πως έκανε λάθος ανάλογο με ενός σχολιαρόπαιδου και εξαιτίας αυτού έχασε την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και δεν πήρε το ΟΚ για τη συμμετοχή της Βρετανίας στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Το σχόλιο του προέδρου της Γαλλίας θα προκαλέσει νέες διαμάχες στις τάξεις των μελών του Συμβουλίου του ΟΗΕ, την ώρα που παλεύουν να βρουν μια κοινή γραμμή για τη Συρία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Ολάντ είπε σε συνεργάτες του πως ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε παιδιάστικο λάθος και αποδυναμώθηκε μετά την απόφαση της Βουλής να ψηφίσει όχι σε ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.

«Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και δε βρήκε τρόπο να πείσει την πλειοψηφία αφού έχασε με μόλις 5 ψήφους και με δεκάδες βουλευτές του να μην μετέχουν στην ψηφοφορία. Ο Κάμερον βγαίνει από αυτή την υπόθεση αποδυναμωμένος και αυτό δεν είναι καλό για τη Μεγάλη Βρετανία», φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόδρος.

Αντίθετα, ο Φρανσουά Ολάντ είπε πως καταλαβαίνει τη… στροφή του Μπαράκ Ομπάμα που σταμάτησε να «χτυπά» τα τύμπανα του πολέμου και έδωσε (αναγκαστικά) ευκαιρία στην ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

G20: Ηγέτες ρεζίλι των… σκυλιών! «Ο Ομπάμα είπε τον Πούτιν ηλίθιο!»

Κάμερον σε Μέρκελ: Σήκω! Μου πήρες την θέση! ΦΩΤΟ

Πούτιν: Μισή ώρα τα είπαμε με τον Ομπάμα και διαφωνήσαμε

Πρώτη φορά τέτοια ψυχρότητα στην καθιερωμένη φωτογραφία της G20

Κάμερον στην αντεπίθεση: Μπορεί να είμαστε μικρό νησί αλλά σας σώσαμε από το φασισμό! Μαλλιά κουβάρια οι ηγέτες της G20 για τα μάτια της… Συρίας

“Και τι είναι η Βρετανία; Ένα νησάκι! Ο Αμπράμοβιτς μόνο ασχολείται” – Χολή από τη Ρωσία στη G20

Σύνοδος G20: Οι… κυρίες της Αυλής υποδέχτηκαν τους ηγέτες (ΦΩΤΟ)

Όταν ο Πούτιν “σκέπασε” τη Μέρκελ για να μην κρυώνει (ΦΩΤΟ)

Μέρες Ψυχρού Πολέμου! “Δεν κάθομαι δίπλα σ’ αυτόν!” είπε ο Πούτιν για τον Ομπάμα! Αγωνία να μην τιναχτεί στον αέρα η Σύνοδος G20

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε