Κόσμος

Νέο μήνυμα της Αλ Κάιντα για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ

Επιθέσεις που θα πλήξουν και οικονομικά τις ΗΠΑ ζήτησε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, με νέο ηχητικό του μήνυμα.

Σε επιθέσεις και μποϋκοτάζ κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κάλεσε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από ιστότοπους ακραίων ισλαμιστών, με αφορμή την 12η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες, μέσω της αμερικανικής ιστοσελίδας παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων «SITE».

«Πρέπει οικονομικά να ματώσουμε την Αμερική, ωθώντας τη χώρα να συνεχίσει τις τεράστιες δαπάνες της για την ασφάλειά της», είπε ο αλ Ζαουάχρι, ο Αιγύπτιος που διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ιεραρχία του τρομοκρατικού δικτύου. Και πρόσθεσε ότι «η οικονομία είναι το αδύνατο σημείο της Αμερικής και είναι ήδη παραπαίουσα, εξαιτίας όλων των στρατιωτικών δαπανών στις οποίες έχει εμπλακεί για την ασφάλειά της».

Για να παραμείνει η Αμερική, μάλιστα, υπό πίεση και σε κατάσταση συναγερμού, τόνισε ότι «χρειάζονται μερικές επιθέσεις εδώ κι εκεί», καλώντας τους «αδελφούς του» να δράσουν ατομικά ή συλλογικά για να πραγματοποιήσουν αυτές τις διαφορετικές επιθέσεις.

«Ήδη κερδίσαμε τον πόλεμο στη Σομαλία, την Υεμένη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει συνεπώς να συνεχίσουμε τον πόλεμο αυτό στα δικά της εδάφη».

Να «ματώσει» οικονομικά τις ΗΠΑ, μέσω στρατιωτικών παρεμβάσεων στις οποίες θα τις αναγκάσει να εμπλακούν, επιδιώκει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα.

Ο αλ Ζαουάχρι, του οποίου ο αδελφός συνελήφθη στην Αίγυπτο γιατί είχε υποστηρίξει τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο Κάιρο, υπενθυμίζοντας ότι η νομιμότητα μιας κυβέρνησης δεν προέρχεται από τη δημοκρατία, αλλά από τη σαρία (ισλαμικό νόμο).

Στο μήνυμα διάρκειας 72 λεπτών, ο αλ Ζαουάχρι δήλωσε επίσης ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα δεν είναι «τρομοκράτες διψασμένοι για αίμα» και έδωσε οδηγία στους πιστούς αυτούς να ενισχύσουν τους τρομοκρατικούς πυρήνες που υπάρχουν στις μουσουλμανικές χώρες, για να δημιουργήσουν ισλαμικά κράτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νέα Υόρκη θυμάται και τιμά τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου – Φωτογραφίες

Η Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση με 50 νεκρούς στο Ιράκ

“Η Αλ Κάϊντα προσπάθησε να μπει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες” – Απίστευτη αποκάλυψη



Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα