Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Νέος πανικός στη Βρετανία από τα γεννητούρια – Το διάσημο πάντα μάλλον είναι έγκυος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πυρετός έχει ξεσπάσει στην Βρετανία μετά την είδηση ότι ένα γιγάντιο πάντα στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου της Σκωτίας μπορεί να φέρει στον κόσμο σε μερικές εβδομάδες το πρώτο μωρό αυτού του σπάνιου είδους που θα γεννηθεί στην χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της σε τεχνητή γονιμοποίηση, η Τιαν Τιαν, το θηλυκό γιγάντιο πάντα του Ζωολογικού Κήπου του Εδιμβούργου, μπορεί να κυοφορεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπάλληλοι του Κήπου που το φροντίζουν, οι οποίοι διαπίστωσαν αλλαγές στην συμπεριφορά του. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η Τιαν Τιαν έχει χάσει την όρεξή της, είναι κακοδιάθετη, έχει γίνει πιο “γκρινιάρα” και δεν είναι πια πολύ κοινωνική.

“Αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο”, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος για τα πάντα του Κήπου, Ίαν Βάλενταϊν, στο δίκτυο BBC Scotland, αναφερόμενος στις ορμονικές διαταραχές που δείχνει να παρουσιάζει η Τιαν Τιαν.

Οι αρχές του Ζωολογικού Κήπου επιφυλάσσονται ωστόσο ακόμη να εκφράσουν οποιαδήποτε βεβαιότητα όσον αφορά το ενδεχόμενο να είναι έγκυος η Τιαν Τιαν, καθώς ελλείψει ενός υπερηχογραφήματος, το οποίο κρίνεται επικίνδυνο για το γιγάντιο πάντα, όλοι θα βεβαιωθούν για την εγκυμοσύνη της μόνον μετά τον τοκετό, ο οποίος μπορεί να προκύψει ήδη από τα τέλη Αυγούστου.

“Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το στάδιο αν η Τιαν Τιαν είναι έγκυος ή όχι, αν και έχουμε ενδείξεις που μας ενθαρρύνουν”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ζωολογικού Κήπου Κρις Γουέστ, σημειώνοντας ότι αν η Τιαν Τιαν είναι πράγματι έγκυος, το μωρό πάντα “μπορεί να γεννηθεί μεταξύ των τελών του Αυγούστου και των αρχών του Σεπτεμβρίου”.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αντιμετώπισαν το ενδεχόμενο αυτό ως μια πολύ σημαντική είδηση, ενώ ορισμένοι έκαναν συγκρίσεις με την πρόσφατη τρέλα που είχε ξεσπάσει στην Βρετανία γύρω από την γέννηση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του, δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ, στις 22 Ιουλίου στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτες φατσούλες! Δείτε δίδυμα πάντα λίγων ωρών – ΦΩΤΟ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε