Κόσμος

Νέος χαμός στην Ουκρανία! Φιλορώσοι διαδηλωτές εισβάλουν σε κρατικά κτίρια και υψώνουν τη ρωσική σημαία

Τρία κρατικά κτίρια μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει φιλορώσοι διαδηλωτές στην Ουκρανία. Το Κίεβο κατηγορεί τον Πούτιν ότι ενορχηστρώνει αυτές τις διαδηλώσεις.

Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν απόψε ένα κρατικό κτίριο στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, στο οποίο ύψωσαν τη ρωσική σημαία, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές που κρατούσαν ρωσικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και δεκάδες από αυτούς μπήκαν μέσα όταν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποχώρησαν μπροστά στο πλήθος.

Νωρίτερα διαδηλωτές κατέλαβαν δύο κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ ζητώντας από τις τοπικές αρχές να οργανώσουν δημοψηφίσματα για να ενωθούν οι επαρχίες τους με τη Ρωσία.

Οι διαδηλωτές στο Χάρκοβο κατέβασαν τις ουκρανικές σημαίες και ύψωσαν μια ρωσική. Οι αστυνομικοί την ίδια ώρα είχαν υποχωρήσει σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Το Κίεβο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενορχηστρώνει τις καταλήψεις κρατικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία και υποσχέθηκε ότι η αστυνομία θα αποκαταστήσει ειρηνικά την τάξη.

Ο Αβάκοφ κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι συνωμοτεί με τον Πούτιν για να πυροδοτήσουν εντάσεις σε μια περιοχή που κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από ρωσόφωνους.

Έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας συγκάλεσε ο πρόεδρος Τουρτσίνοφ

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου.

Ο Τουρτσίνοφ, που είναι επίσης και πρόεδρος του κοινοβουλίου, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ απειλεί τον Πούτιν να μην “ξαναπλώσει χέρι στην Ουκρανία”

Η Ρωσία παραδέχεται ότι πράκτοράς της βρισκόταν στο Κίεβο την περίοδο των διαδηλώσεων

To 67% των Ρώσων θέλουν κι άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εκλεκτός του Τραμπ, επιχειρηματίας Ντέιβιντ Περντού, νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα
Με φόντο τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού αθλητικών ρούχων και υποδημάτων Reebok και της αλυσίδας καταστημάτων Dollar General, αναλαμβάνει πρεσβευτής στο Πεκίνο
Ντέιβιντ Περντιού
Οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα θα είναι 133 - Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι 1
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον