Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

New York Times για πόλεμο στην Ουκρανία: Σχεδόν 200.000 άνθρωποι οι απώλειες της Ρωσίας

New York Times για πόλεμο στην Ουκρανία: Σχεδόν 200.000 άνθρωποι οι απώλειες της Ρωσίας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σχεδόν 200.000 θύματα μετρά η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως γράφει σήμερα (3.2.2023) η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη εκτιμήσεις Αμερικανών και δυτικών αξιωματούχων και συνυπολογίζοντας τόσο τους νεκρούς όσο και τους τραυματίες στα πεδία των μαχών.

Οι απώλειες της Ρωσίας διπλασιάσθηκαν στους τρεις μήνες του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες των The New York Times. Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εκατοντάδες στρατιωτικοί πεθαίνουν ή τραυματίζονται καθημερινά στην περιοχή του Μπαχμούτ και του Σολεντάρ.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Ρωσία ρίχνει στη μάχη της πρώτης γραμμής ελάχιστα εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους και πρώην κρατούμενους, λένε οι αξιωματούχοι.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας, οι απώλειες της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ είναι παρόμοιες με τις ρωσικές απώλειες, διότι μπορεί να διαθέτει καλύτερα εκπαιδευμένα τμήματα πεζικού σε εφεδρείες αλλά τα λιγότερα εκπαιδευμένα τμήματα, όπως αυτά της εδαφικής άμυνας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η εφημερίδα επισημαίνει ωστόσο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν ακριβείς αριθμοί ως προς τις απώλειες και πως οι εκτιμήσεις διαφέρουν ακόμη και στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης. Επίσης η Ρωσία, όπως εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, συστηματικά μειώνει τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών στον πόλεμο.

Την ίδια ώρα, το BBC εκτιμά ότι η Ρωσία έχει χάσει περίπου 13.000 ανθρώπους στο πεδίο της μάχης, το 25% των οποίων είναι επίστρατοι και μισθοφόροι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από New York Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις