Πέμπτη, 1 Αυγ.
27oC Αθήνα

New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χανίγια

New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χανίγια
Reuters

Αποφασισμένο να απαντήσει στο Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση στην Τεχεράνη όπου έχασε τη ζωή του ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, φαίνεται ότι είναι το Ιράν.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο ανώτατος θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την εν λόγω εντολή, ο Χαμενεΐ έδωσε την εντολή σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν το πρωί της Τετάρτης (31.7.24), λίγο μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι ο Χανίγια είχε δολοφονηθεί, ανέφεραν οι αξιωματούχοι,.

Κατά το δημοσίευμα, στους αξιωματούχους αυτούς συμπεριλαμβάνονται δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

 

Νωρίτερα πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε διαμηνύσει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, η χώρα θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται», τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους πολίτες του Ισραήλ, σε έκτακτο διάγγελμα από το Υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ.

«Επιφέραμε σκληρά πλήγματα» στους «εχθρούς», είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα τον Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό. «Εξοντώσαμε το δεξί χέρι του Χασάν Νασράλα (του ηγέτη της Χεζμπολάχ) που ευθυνόταν ευθέως για τη σφαγή των παιδιών» στο Γκολάν, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις