Δευτέρα, 9 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Nikocado Avocado: Ο Youtuber που ξεγέλασε το ίντερνετ με ένα κοινωνικό πείραμα – Έχασε «κρυφά» 113 κιλά

Nikocado Avocado: Ο Youtuber που ξεγέλασε το ίντερνετ με ένα κοινωνικό πείραμα – Έχασε «κρυφά» 113 κιλά

Ο star του Youtube, γνωστός για την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων φαγητού, ξεγέλασε το ίντερνετ ολοκληρώνοντας ένα μυστικό ταξίδι αδυνατίσματος ανεβάζοντας παλιά βίντεο που είχε «καβάτζα» για να κρύψει την πρόοδό του.

Ο Nikocado Avocado, αποκάλυψε μια πολύ πιο αδύνατη εμφάνιση του εαυτού του σε σύγκριση με την εμφάνισή του στα προηγούμενα βίντεο που είχε στο YouTube. Ο ίδιος μετρά εκατομμύρια followers στις πλατφόρμες του και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα Mukbang βίντεο στα οποία έτρωγε junk food σε ανησυχητικά τεράστιες ποσότητες.

Ο Nicholas Perry, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, στο πιο πρόσφατο βίντεο που ανέβασε την Παρασκευή (06.09.2024) αποκάλυψε ότι όλον αυτό τον καιρό είχε προ-τραβηγμένα βίντεο τα οποία ανέβαζε στο κανάλι του επί 2 χρόνια, ενώ αυτός έκανε δίαιτα και γυμναστική για να χάσει 113 κιλά. Και τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα ήταν μέρος ενός τεράστιου κοινωνικού πειράματος κατά το οποίο χρειάστηκε να πάρει πολλά κιλά, να αποκτήσει προβλήματα υγείας και να υιοθετήσει μία δραματική περσόνα δημιουργώντας ερωτηματικά στους θεατές του. Η προσωπικότητα του Nikocado που πρόκειται απλά για ρόλο, όπως ο ίδιος είπε, κατάφερε να ξεγελάσει τα social media.

Μάλιστα, όσοι τον παρακολουθούσαν πίστευαν είτε ότι όντως είναι μία ψεύτικη συμπεριφορά, είτε ότι ο Nicholas τρελάθηκε από τη φήμη και τα λεφτά, είτε απλά ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αρνείται να λύσει.

Τελικά, ο Nicholas ήθελε να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να παραποιήσεις την αλήθεια στο ίντερνετ και πως ο κόσμος των social media πείθεται με τα πάντα και πάσχει από έλλειψη κριτικής σκέψης.

«Είμαι πάντα 2 βήματα μπροστά από όλους σας», είπε στο βίντεό του ο Nikocado Avocado. Και συνέχισε: «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα της ζωής μου. Οι άνθρωποι έγιναν θύματα της επιρροής, νιώθω ότι διαχειρίστηκα μία τεράστια φάρμα με μυρμήγκια».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ό,τι τους πουν να πιστέψουν. Έγινα “ο κακός” επειδή εγώ έκανα έτσι τον εαυτό μου. Επηρέασα και έκανα πλύση εγκεφάλου στα μυρμήγκια. Εσείς είστε τα μυρμήγκια. Εγώ σήμερα ξύπνησα έχοντας χάσει 113 κιλά ενώ χτες το ίντερνετ με αποκαλούσαν χοντρό, βαρετό και ξεπερασμένο. Οι άνθρωποι είναι πολύ “πειραγμένα” όντα, την πατήσατε», ανέφερε στη συνέχεια του βίντεό του.

Ο ίδιος έχοντας «βγει» από την περσόνα του Nikocado ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία 8 χρόνια που διήρκησε το κοινωνικό πείραμα και συνέχισε στο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα…ένα βίντεο Mukbang στο οποίο τρώει μεγάλη ποσότητα φαγητού.

Ο Nicholas Perry είπε μέσω email ότι χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για να χάσει το βάρος του, από 411 λίβρες στο βαρύτερο του σε 158 λίβρες σήμερα.

«Δημοσίευσα στρατηγικά προηχογραφημένα βίντεο εδώ και 2 χρόνια, τόσο στο YouTube όσο και στο TikTok. Επεξεργάστηκα τα βίντεο έτσι ώστε να εμφανίζονται πρόσφατα, επιτρέποντάς μου να επικεντρωθώ στη θεραπεία του σώματός μου στα παρασκήνια», έγραψε ο Perry σε ένα email. «Ξύρισα το κεφάλι μου για να μην με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι δημόσια. Μια χούφτα συναδέλφων YouTubers βοήθησαν επίσης να κρατήσω το μυστικό μου.

Ενώ όλοι με έδειχναν και γελούσαν για την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, είχα τον απόλυτο έλεγχο όλη την ώρα», έγραψε ο ίδιος. «Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι έχουν απορροφηθεί πλήρως από τις προσωπικότητες του Διαδικτύου και παρακολουθούν με εμμονή το περιεχόμενό τους. Εκεί βρίσκεται ένα βαθύτερο επίπεδο υπερκατανάλωσης — και είναι ο παραλληλισμός που ήθελα να κάνω».

Η καριέρα

Ο 32χρονος ξεκίνησε την καριέρα του το 2016 κάνοντας βίντεο Mukbang. Πρόκειται για ένα είδος παραγωγής περιεχομένου, στο οποίο ο παραγωγός τρώει μπροστά στην κάμερα και «συζητάει» με τους θεατές που τον παρακολουθούν. Ο Nikocado Avocado ανέβαζε βίντεο στα οποία έτρωγε γεύματα υγιεινά και προωθούσε την vegan διατροφή. 

Στην πορεία, όταν άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλής σταμάτησε την υγιεινή διατροφή, έτρωγε μεγάλες ποσότητες junk food και πήρε απότομα πολλά κιλά. Ο κόσμος άρχισε να το παρατηρεί και να το σχολιάζει, με τον ίδιο να μην ασχολείται στην αρχή.

Όσο ο καιρός περνούσε ο Nikocado αποκτούσε μία πολύ περίεργη συμπεριφορά, είχε κρίσεις, έβριζε, φώναζε και έκλαιγε σχεδόν σε όλα του τα βίντεο. Οι φανς του είχαν υποπτευθεί ότι το κάνει για να τραβήξει περισσότερο κόσμο (clickbait). Η ασυνήθιστη συμπεριφορά συνέχιζε δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά και ανησυχία. Μάλιστα, στο «κόλπο» είχε μπει και ο σύζυγος του Nicholas ο οποίος επίσης πήρε πολλά κιλά και υιοθέτησε μία άλλη περσόνα.

Οι δύο άντρες έφτασαν σε σημείο εξευτελισμού, τσακώνονταν, έκλαιγαν και έτρωγαν από το πάτωμα σχεδόν σε όλα τα βίντεο του Nikocado, ωστόσο τελικά όλα ήταν ένα κοινωνικό πείραμα με το οποίο κατάφεραν να κοροϊδέψουν τον κόσμο των social media.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις