Site icon NewsIT

Nord Stream 1: «Σε 3 ημέρες θα ολοκληρωθεί η συντήρηση από τη Gazprom», δηλώνει η Ρωσία

01.09.2022 | 18:34
Nord Stream 1: «Σε 3 ημέρες θα ολοκληρωθεί η συντήρηση από τη Gazprom», δηλώνει η Ρωσία

Τρεις ημέρες χρειάζονται οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 για να ολοκληρωθούν, εκτιμά η Gazprom, ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας της Ρωσίας, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα. Η Gazprom ανέφερε ότι η διακοπή θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κάνουμε τις υποθέσεις μας βάσει αυτής της δήλωσης», δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1.

Η Gazprom σταμάτησε ξανά χθες (31.8.2022) τις ροές στον αγωγό φυσικού αερίου προς την Γερμανία, η επανάληψη των οποίων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να ανησυχούν για το ότι η Gazprom θα μπορούσε να παρατείνει την περίοδο των εργασιών συντήρησης στον αγωγό και να συνεχιστούν οι ελλείψεις καυσίμων και οι υψηλές τιμές ρεκόρ φυσικού αερίου, αφού ήδη λαμβάνει περιορισμένες προμήθειες από τη Ρωσία.

Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία της Gazprom, έχει ήδη περικόψει τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, του μεγαλύτερου αγωγού που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία, στο 20% της δυναμικότητάς του, ισχυριζόμενη ότι αυτό οφείλεται στον ελαττωματικό εξοπλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version