Κόσμος

Nordic Monitor: Ελλάδα και Κύπρος κορυφαίες απειλές για την άμυνα της Τουρκίας – Τι αναφέρει απόρρητο έγγραφο

Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν δύο κορυφαίες απειλές για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του «Nordic Monitor», που παρουσιάζει απόρρητο έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Πληροφοριών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο που έχει ημερομηνία «Απρίλιος του 2016» (και πιθανότατα πρόκειται για αναβαθμισμένη έκδοση νεότερων οδηγιών του 2003), η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών από τις οποίες η Τουρκία πρέπει να συλλέγει στρατωτικές, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, μεταφορικές, επικοινωνιακές, επιστημονικές και τεχνολογικές πληροφορίες, ακόμη και σε καιρό ειρήνης.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που παρουσιάζει το Nordic Monitor, οι πληροφορίες που συλλέγονται από πολλαπλές πηγές από τη Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου αξιολογούνται τακτικά από το Γενικό Επιτελείο, για να εντοπίζονται ενδείξεις απειλών και να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα.

Το έγγραφο περιλαμβάνει ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης για την αξιολόγηση των απειλών από την Ελλάδα και την Κύπρο, με στόχο την προετοιμασία και την ενημέρωση των πολιτικών αποφάσεων.

Ο δηλωμένος στόχος είναι να μπορέσει η Τουρκία να λάβει έγκαιρα μέτρα για την εξουδετέρωση των απειλών και των κινδύνων μέσω προετοιμασιών, επιτρέποντας στην τουρκική κυβέρνηση άπλετο χρόνο για τη λήψη αποφάσεων και ενημερώνοντας τακτικά τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με εβδομαδιαίες ενημερώσεις πληροφοριών.

Το απόρρητο έγγραφο υπογράφεται από τον Χουλουσί Ακάρ, τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας και μετέπειτα υπουργό Άμυνας της χώρας και σήμερα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 2
Βίντεο με Ισραηλινούς πιλότους που επιχειρούν πάνω το Ιράν – Ο στόχος τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion»
Οι Ισραηλινοί πιλότοι, τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion» ο στόχος ήταν ένας: Η αεροπορική υπεροχή πάνω από το Ιράν, εξουδετερώνοντας τα ιρανικά συστήματα αεράμυνας
Καπνός υψώνεται από φωτιά, καθώς συνεχίζεται ο αεροπορικός πόλεμος Ισραήλ-Ιράν, στην Τεχεράνη