Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία! – Επέμβαση του στρατού σε Μαριούπολη, Ντόνετσκ που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους – Φωτιές και πυροβολισμοί στους δρόμους

Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία! – Επέμβαση του στρατού σε Μαριούπολη, Ντόνετσκ που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους – Φωτιές και πυροβολισμοί στους δρόμους

– Μεγάλη επιχείρηση του ουκρανικού στρατού εναντίον των φιλορώσων ανταρτών
– Στους δρόμους οι άοπλοι κάτοικοι εναντίον στρατιωτών
– Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σε συμπλοκές στη Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας
– Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία κάνει ένα ιστορικό λάθος
– ΦΩΤΟ και VIDEO

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί ο στρατός της Ουκρανίας στη Μαριούπολη και το Ντόνετσκ που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές, την ίδια ώρα που περίπου 300 κάτοικοι έχουν κατέβει στους δρόμους άοπλοι και χτίζουν οδοφράγματα με ό,τι βρουν μπροστά τους και βάζουν φωτιές για να εμποδίσουν τους στρατιώτες.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ σε εξέλιξη είναι και δεύτερη επέμβαση του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ.   

Στη Λουγκάνσκ, στα ανατολικά της χώρας, ένοπλοι φιλορώσοι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον μιας μονάδας του στρατού και ενός στρατολογικού γραφείου στην περιοχή, τραυματίζοντας δύο στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά την επίθεση εναντίον της μονάδας Αρ. 3035, κατά την οποία οι δράστες πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, και ένας νεοσύλλεκτος τραυματίστηκε σε μια επίθεση σε στρατολογικό γραφείο στην πόλη που έκαναν άγνωστοι με αυτόματα όπλα.

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία κάνει ιστορικό λάθος

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του NATO, ο Δανός Άντερς Φο Ράσμουσεν, εκτίμησε ότι η Ρωσία διαπράττει «ένα ιστορικό λάθος» συνεχίζοντας να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και δημοσιεύεται στο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή.

Η Μόσχα διαπράττει ένα «ιστορικό λάθος» που μπορεί να έχει «σημαντικές συνέπειες για τη σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και στη Δύση», τόνισε ο Ράσμουσεν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε.

Διευκρίνισε ότι ενδέχεται να επιβληθούν «πολύ σκληρές κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής οικονομίας», ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι τα κράτη-μέλη του οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου «δεν (εξετάζουν) τη στρατιωτική επιλογή» στην ουκρανική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

Νέα Συρία η Ουκρανία! Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στην Οδησσό – Το Κίεβο σκοτώνει αμάχους στο Κραματόρσκ λένε οι φιλορώσοι – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Στη δίνη του εμφυλίου η Ουκρανία – Σκληρές μάχες στο Κραματόρσκ – Πάνω από 30 οι νεκροί στην Οδησσό από φωτιά σε κτίριο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε