Τετάρτη, 2 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ο Αμπαούντ ήταν στο Παρίσι το βράδυ των επιθέσεων! Τον εντόπισαν κάμερες ασφαλείας ενώ ήταν σε εξέλιξη η ομηρία στο Bataclan

Ο Αμπαούντ ήταν στο Παρίσι το βράδυ των επιθέσεων! Τον εντόπισαν κάμερες ασφαλείας ενώ ήταν σε εξέλιξη η ομηρία στο Bataclan

– Ελεύθερος και άνετος κυκλοφορούσε στο Παρίσι πριν και μετά τις επιθέσεις ο φερόμενος ως εγκέφαλος του μακελειού της Παρασκευής
– Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ έχει καταγραφεί σε video από κάμερα ασφαλείας στο σταθμό του Μετρό στο Μοντρέιγ το βράδυ των επιθέσεων
– Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο το μαύρο Seat Leon γεμάτο Καλάσνικοφ
– Νεαρή μεσίτρια τον είχε δει να πίνει μπύρες και να καπνίζει χασίς σε δρόμο του Παρισιού μετά τις επιθέσεις!

Ανενόχλητος στο Παρίσι, την ώρα που οι άλλοι τζιχαντιστές αιματοκυλούσαν την πόλη, κυκλοφορούσε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής που είναι ανάμεσα στους νεκρούς μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης στο προάστιο Saint Denis.

Ο Αμπαούντ έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στο σταθμό του Μετρό Croix de Chavaux, στο προάστιο Μοντρέιγ, στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα δηλαδή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η ομηρία στο Μπατακλάν και είχαν ήδη γίνει οι επιθέσεις στο Stade de France και τα σημεία κοντά στην Place de la Republic.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο «εγκέφαλος» του μακελειού με τους 129 νεκρούς, έχει καταγραφεί από δυο κάμερες ασφαλείας, έχει περάσει τα μηχανήματα χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Ο σταθμός στον οποίο τον εντόπισαν βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από το σημείο όπου το πρωί του Σαββάτου (14.11.2015) η αστυνομία βρήκε εγκαταλελειμμένο το μαύρο Seat Leon το οποίο φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες και μέσα σε αυτό τρία Καλάσνικοφ, παρόμοια με εκείνα που είχαν οι τζιχαντιστές στις επιθέσεις. Το αυτοκίνητο αυτό είχε νοικιάσει ο Μπαχίμ Αμπντεσλάμ, αδερφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ και ένας από τους καμικάζι που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire.

Η είδηση πως ο Αμπαούντ βρισκόταν στο Παρίσι την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στην πόλη έρχεται να ξεγυμνώσει ακόμη μια φορά τις γαλλικές αρχές, που όχι μόνο δεν είχαν ιδέα που βρισκόταν ένας από τους πιο σκληρούς τζιχαντιστές, αλλά δεν ήξεραν πως ήταν κάτω από τη μύτη τους, οργανώνοντας την πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της Γαλλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ επιχείρησε, την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση πως ο 27χρονος τζιχαντιστής σκοτώθηκε στο Saint Denis, να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, κυρίως στην Ελλάδα (απ’ όπου πέρασε τον Ιανουάριο ο Αμπαούντ) και το Βέλγιο. Και είπε πως μόνο 3 μέρες μετά το μακελειό ενημερώθηκαν οι γαλλικές αρχές πως ο 27χρονος δεν ήταν στη Συρία, όπως νόμιζαν.

Αλλά ακόμη κι όλα αυτά να ισχύουν, δεν μειώνονται οι ευθύνες των Γάλλων, που δεν πήραν χαμπάρι πως ο Αμπαούντ κυκλοφορούσε στο Παρίσι πριν και μετά τις επιθέσεις! Ακόμη πιο δύσκολη τη θέση τους έρχεται να κάνει η μαρτυρία μιας γυναίκας στο Sky News. Η μεσίτρια Amel Alla δήλωσε πως ο 27χρονος λίγες μέρες μετά, κυκλοφορούσε στους δρόμους της πόλης πίνοντας μπύρες και καπνίζοντας χασίς.

“Τον είδα με μουσουλμανική φορεσιά, στο ισόγειο του κτιρίου, μαζί με άλλα 8 -10 άτομα” είπε η γυναίκα, σημειώνοντας πως εκεί κάθονταν κάθε μέρα αλλά ο Αμπαούντ της έκανε εντύπωση γιατί φορούσε μουσουλμανική φορεσιά και καπέλο, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ντυμένοι με καθημερινά ρούχα. “Μετά, τον είδαμε στην τηλεόραση και η αδερφή μου με ρώτησε αν είναι αυτός ο τύπος που είχα δει την προηγούμενη μέρα. Είμαι 99% σίγουρη πως ήταν αυτός. Κάπνιζαν χασίς και έπιναν μπύρες, είναι συχνά στο δρόμο οπότε τους ξέρω”.

Με πληροφορίες από Le Parisien, BFMTV

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε