Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Ερντογάν διαφωνεί με την απόφαση Ομπάμα για “περιορισμένη επέμβαση” στη Συρία

Ο Ερντογάν διαφωνεί με την απόφαση Ομπάμα για “περιορισμένη επέμβαση” στη Συρία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν τον ικανοποιεί η πιθανή περιορισμένη στρατιωτική δράση δυτικών χωρών εναντίον του καθεστώτος της Συρίας, εκτιμώντας ότι η οποιαδήποτε επέμβαση της διεθνούς κοινότητας θα έπρεπε να έχει στόχο την αλλαγή καθεστώτος στο κράτος αυτό.

“Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς”, δήλωσε πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

“Μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει (την εξουσία)», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.

Η Τουρκία, χώρα μέλος του NATO, η οποία έχει διαρρήξει πλήρως τις άλλοτε συμμαχικές σχέσεις της με την Δαμασκό, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην δράση μιας συμμαχίας εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έστω και χωρίς την εξασφάλιση συναίνεσης στον ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: Θα επέμβουμε στη Συρία, αλλά όχι με χερσαίες δυνάμεις

Αποκαλύψεις των ΗΠΑ για τη Συρία: Ο Άσαντ σκότωσε το λαό του με χημικά όπλα – Για “στοχευμένη” επιχείρηση έκανε λόγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διχασμένοι οι Αμερικανοί για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Ο 11χρονος γιος του Άσαντ προκαλεί τους Αμερικάνους μέσω Facebook: Θέλω τόσο πολύ να μας επιτεθείτε! Η Αμερική δεν έχει στρατιώτες, έχει δειλούς!

Συριακή αντιπολίτευση: Θα δοθεί ένα μάθημα στον Άσαντ και χωρίς τη Βρετανία

Μίκης για Συρία: Από μια τέτοια κοινωνία αγρίων με γραβάτα, τι μπορεί κανείς να περιμένει;

Ολάντ για Συρία: “Έχουμε στοιχεία ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα”

Σχέδιο ΚΟΣΜΟΣ και ΙΩΝΗ – Τι αποφασίστηκε για μεταφορά Ελλήνων και προσφύγων από Συρία

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε