Κόσμος

Ο Μάριο Μόντι αποθεώνει την Μέρκελ

  "Με σωστή δόση ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ" εκτιμά ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και επισημαίνει ότι στην περίπτωση της Ελλάδας "είχε έναν ξεκάθαρο ηγετικό ρόλο, ακόμη και όταν πολλοί την κατηγορούσαν ότι κινήθηκε πολύ αργά".

Ο κ. Μόντι, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, αν και παραδέχεται ότι αυτή η κριτική εν μέρει δικαιολογείται, υποστηρίζει ωστόσο ότι, “αν είχαμε επιλύσει πολύ ταχύτερα την κρίση, ίσως κάποιες χώρες να μην είχαν εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά τους τόσο δραστικά και να επανέρχονταν γρήγορα σε παλαιές πρακτικές”.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προειδοποιεί ακόμη για τον κίνδυνο εξασθένησης του μεταρρυθμιστικού ζήλου στην Ιταλία, δικαιολογεί τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του και επαινεί την καγκελάριο Μέρκελ για τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταθερό προβάδισμα χωρίς αυτοδυναμία για το κόμμα της Μέρκελ

Μέρκελ: Να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, χωρίς να “ξεχαστεί” η υπόθεση των παρακολουθήσεων

Μήνυμα Μέρκελ προς Ελλάδα: Δεν θα σας σπρώξουμε στη δραχμή

Μέρκελ: Αντώνη έλα κοντά μου για τη φωτογραφία – ΒΙΝΤΕΟ


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση «βλέπουν» πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία – Σε 6 έως 10 ώρες η αποκατάσταση
Κυκλοφοριακό κομφούζιο και τεράστια προβλήματα σε αεροδρόμια, μεταφορές και επικοινωνίες - Ανησυχία και για τα νοσοκομεία που λειτουργούν με γεννήτριες αυτήν την ώρα - Για ιστορικό μπλακ άουτ κάνουν λόγο οι ισπανικές Αρχές
Βαλένθια, Ισπανία 33
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3